Acasă Politica Nicolae Robu: ”DNA, sub d-na Kovesi, a fost o instituție puternică”

Nicolae Robu: ”DNA, sub d-na Kovesi, a fost o instituție puternică”

1235
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, președintele PNL Timiş, despre decizia președintelui Klaus Iohannis de revocare a sefei DNA: “Sunt convins că dacă a procedat astfel, Președintele Klaus Iohannis nu avea alternativă legală, respectiv constituțională. Într-un stat de drept, constituția și legile sunt obligatorii pentru toată lumea, de la Președinte, care trebuie să fie un exemplu de respectare a lor, până la cel mai simplu cetățean.

Desigur, au fost disfuncții, unele chiar majore, în activitatea DNA. Dar oare funcționează ceva perfect pe lumea asta?! Percepția mea de ansamblu a fost că DNA, sub d-na Kovesi, a fost o instituție puternică, ce și-a îndeplinit misiunea, trimițând în judecată oameni ce au fost apoi dovediți drept corupți de cel mai înalt nivel! Și nu se poate spune că ei au avut o anumită coloratură politică! Dimpotrivă, au provenit cam din toate partidele! Pentru asta, felicitări d-na Laura-Codruța Kovesi!

Îmi exprim speranța că schimbarea produsă nu va disfuncționaliza DNA și că persoanele cu înclinații spre încălcarea legii nu vor interpreta ceea ce s-a întâmplat ca pe o victorie a lor în lupta cu cei ce au ca misiune să le vină de hac și că nu vom asista la o nouă escaladare a corupției în țara noastră, atât de încercată în istoria sa, și din interior, și din afară!”

Comentarii

comentarii