Acasă Politica Nicolae Robu: „M-am hotărât să candidez pentru funcţia de primar al Timişoarei”

Nicolae Robu: „M-am hotărât să candidez pentru funcţia de primar al Timişoarei”

364
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu s-a hotărât – candidează la funcţia de primar al Timişoarei. Le-a comunicat asta colegilor din Biroul Permanent Teritorial al PNL Timiş după ce a spus familiei. „Eu am luat o decizie. Eu am considerat că aşa este cinstit, ca în primul rând, după familia mea, să afle colegii de birou teritorial al PNL Timiş. Este o decizie majoră pentru mine, extrem de grea, de aceea am şi luat-o cu foarte multă chibzuinţă. Este o decizie importantă în plan mai general. M-am hotărât să candidez pentru funcţia de primar al Timişoarei. Am luat această decizie pentru că am convingerea că Timişoara poate fi mult mai mult decât ceea ce este ea astăzi. O fac pentru că am încrederea că, aşa cum am reuşit, prin muncă, enormă dăruire, dragoste, loialitate, cinste şi corectitudine, să schimb enorm în bine Universitatea Politehnica din Timişoara, atât în spiritul său, cât şi la nivel de infrastructură, ştiu şi pot să schimb în bine şi Timişoara! O fac pentru că sunt convins că timişorenii merită o altfel de Timişoară”, a declarat sentorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş.

„O Timişoară cu aer curat”

Ce-şi doreşte Robu pentru Timişoara? „O Timişoară în expansiune economică şi nu una înţepenită. O Timişoară în care oamenii de afaceri locali şi de oriunde sunt încurajaţi, ajutaţi şi au încredere să investească, în interes public şi în interesul lor, deopotrivă. O Timişoară cu locuri de muncă din ce în ce mai multe şi mai bune. O Timişoară cu drumuri largi şi fără gropi, cu pasaje în punctele ei nodale, cu traficul optimizat prin control computerizat generalizat şi nu una sufocantă, în care cetăţenii îşi distrug maşinile şi îşi macină timpul şi nervii în ambuteiaje din ce în ce mai greu de suportat. O Timişoară cu parcări subterane, terane şi supraterane la standarde de metropolă de început de mileniu III, şi nu de oraş de ţară comunistă a anilor 1980. O Timişoară cu aer curat, şi nu una adevărat pol al noxelor, prafului şi noroiului în Europa. O Timişoară cu şcoli, de la grădiniţă până la facultate, la standardele vremii şi cu capacităţi suficiente pentru copiii şi tinerii săi, deservite de dascăli buni şi respectaţi. O Timişoară cu dispensare, policlinici şi spitale amenajate şi dotate corespunzător, deservite de medici buni şi respectaţi. O Timişoară cu instituţii artistice de top, prin infrastructura şi oamenii lor”, a spus Nicolae Robu.

„O Timişoară pol de referinţă pentru această parte de Europă”

Senatorul liberal a pus pe tapet la anunţarea deciziei 13 schimbări pe care le vrea pentru Timişoara. Robu mai vrea… „O Timişoară pol de referinţă pentru această parte de Europă ca centru universitar şi platformă de cercetare ştiinţifică. O Timişoară capitală a sportului în România -în primul rând a sportului de performanţă, dar şi a sportului de întreţinere-, cu infrastructură pentru sport pe măsură – nou stadion de fotbal, nou stadion de atletism, nouă sală polivalentă, nou bazin de înot etc.-, o Timişoară pentru care câştigarea titlurilor de campioană naţională la fotbal, handbal, baschet etc. – inclusiv la diverse sporturi individuale- să devină obiective de rutină. O Timişoară oraş turistic de referinţă în Europa Centrală şi de Est, cu minunatul său centru istoric reabilitat şi eliberat de condiţia actuală de reţea de parcare şi tranzit auto, cu muzeele sale mult mai bine promovate – inclusiv cu un nou muzeu, dedicat ştiinţei şi tehnicii bănăţene, realizat în viziune modernă, cu un experimentariul conex-, cu draga noastră Bega pusă în valoare la potenţialul său, cu parcurile sale aduse la zi – vezi Parcul Rozelor, Parcul Copiilor -, cu un sistem de fântâni de show muzical-optic, cu un parc de distracţii de nivel internaţional etc. O Timişoară în evoluţie urbanistică sistematică, subordonată unei viziuni de înaltă clasă şi unei discipline absolute, şi nu în una aleatoare, rezultat al presiunilor unora şi altora O Timişoară cu pieţe comerciale civilizate, atractive pentru vânzători şi implicit, aducătoare de oferte interesante pentru cumpărători”, a mai spus candidatul PNL la funcţia de primar al Timişoarei.

Comentarii

comentarii