Acasă Politica Nicolae Robu priveşte cu jind spre şefia CJ Timiș… pentru PNL

Nicolae Robu priveşte cu jind spre şefia CJ Timiș… pentru PNL

1013
DISTRIBUIȚI

Părăsirea Roxanei Iliescu a formaţiunii lui Traian Băsescu, PMP, redeschide discuţiile şi negocierile pentru funcţia de vicepreşedinte al CJT, funcţie pe care aceasta încă o mai deţine, ca urmare a înţelegerilor politice dintre PMP şi PSD, în vara anului 2016. Numai că odată plecată din PMP, ea nu mai are sprijinul politic, nu mai este a nimănui, aşa că funcţia de la CJT s-ar putea elibera. Numai că până în momentul de faţă, Roxana Iliescu nu şi-a anunţat demisia din fotoliul de vicepreşedinte al CJT. Liderul administraţiei timişene, Călin Dobra, susţine că “în CJT este o construcţie solidă”, care nu ar impune deocamdată grabă în schimbări, indiferent că ar fi vorba despre negocieri cu alţii din PMP, din UNPR sau PNL.

Nicolae Robu a auzit de demisia Roxanei Iliescu şi este la startul negocierilor pentru vicepreşedinţia CJT. Iar dacă s-ar putea configura noi alianţe, chiar pentru şefia CJT. Nicolae Robu spune că va face orice, în sensul discuţiilor şi al negocierilor, inclusiv cu PSD, “doar în plan administrativ. Nu voi mai face cu PSD niciodată nicio alianţă politică”.

“Ştim bine că doamna Roxana Iliescu şi-a anunţat demisia din PMP, pe cale de consecinţă postul de vicepreşedinte al CJT pe care îl deţinea ar fi vacant. Problema este că deocamdată doamna Iliescu nu şi-a depus demisia în scris şi am fost întrebat de multă lume şi colegii sunt curioşi cum procedăm noi în situaţia creată în CJT. Deocamdată nu avem ce să discutăm. (…). Nu avem nicio desemnare până acum. (…)”, spune Nicolae Robu.

Întrebat dacă ţinteşte şefia CJT pentru PNL, Nicolae Robu a precizat că  după legea actuală, preşedintele poate fi schimbat doar cu două treimi din totalul voturilor, dar “dacă timp de trei luni, o majoritate se comportă într-un anumit fel, sigur că se poate ajunge la schimbarea preşedintelui. Mie nu îmi place să vorbesc despre lucruri ipotetice. Sigur că PNL îşi doreşte să obţină cât mai mult în CJT şi să fie parte a unei majorităţi decizionale în CJT”.

Nicolae Robu a mai precizat că PNL Timiş are consilieri judeţeni de valoare şi că un număr important dintre ei ar putea fi buni vicepreşedinţi şi preşedinţi de CJT.

Comentarii

comentarii