Acasă Actualitate Nicolae Robu: ”Sper să nu avem parte miercuri de o furtună”

Nicolae Robu: ”Sper să nu avem parte miercuri de o furtună”

2574
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu susţine că a rămas cu un „gust amar” după ce a văzut că tragedia tânărului decedat în furtuna de la Timişoara a fost transformată în subiect de cancan.

Se ştie deja că poarta de la intrarea în Timişoara, dinspre Lugoj, „cosmetizată” în urmă cu trei ani a fost răsturnată de vântul puternic şi s-a prăbuşit pe o maşină al cărei şofer, în vârstă de de 24 de ani, student la Medicină, a decedat.

„Există o instituţie cu prerogative, procuratura, eu nu-mi permit să spun ceva nici împotriva cuiva – din perioada comunistă sau de azi -, nici de apărare, nici de acuzare. Dacă vor fi găsite persoane vinovate, trebuie pedepsite conform legii. Cred că s-a mers cam departe cu această temă și nici nu vreau să vorbesc despre utilizarea mizerabilă a unei tragedii cumplite pentru noi atacuri la mine. (…). Facem subiect de cancan prin utilizarea unei tragedii. (…). Sper să nu avem parte miercuri de o furtună. Duminică a fost un fenomen, după cum explicau meteorologii, exploziv şi nepredictibil. (…). Voi continua să luăm un set de măsuri pentru creşterea securităţii în oraş sub toate aspectele. Voi cere mai multă atenţie, chiar dacă şi până acum am cerut (…). Dacă se modifică legislaţia, aşa cum s-a schimbat după cutremure, atunci vom fi şi mai exigenţi, astfel încât construcţiile să reziste la furtuni şi mai puternice decât cele de până acum. Am fost neputincioşi în faţa acestei porniri a naturii. Să tragem învăţăminte şi să investim atât cât trebuie pentru că viaţa şi securitatea indivizi, sunt cele mai importante”, a detaliat Robu.

 

Comentarii

comentarii