Acasă Actualitate Nicolae Robu, revoltat pentru cele cinci plângeri ale D.L.A.F.

Nicolae Robu, revoltat pentru cele cinci plângeri ale D.L.A.F.

DISTRIBUIȚI

După ce au apărut în media informaţii că Departamentul de Luptă Antifraudă a Fondurilor Europene, DLAF, ar fi sesizat DNA Timişoara cu 5 plângeri referitoare la reabilitarea termică a unor blocuri, ulterioare audierii sale la DNA, primarul Nicolae Robu a declarat în conferinţa de presă de marţi 4.12.2018 că a fost asigurat de angajaţii primăriei că nu au făcut fraude cu fonduri europene.

“Am văzut că s-a dat ceva. Acestea sunt interpretări şi tâmpenii. Este o anchetă care se desfăşoară la DNA şi DLAF pe fonduri europene evident că trebuie să transmită toate documentele celor care fac ancheta. DNA îşi vede de treabă şi face cercetările de rigoare în continuare. Nu s-a întâmplat absolut nimic semnificativ. Astea sunt speculaţii şi dezvoltări fără sens. DNA anchetează, este un lucru ştiut” a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a mai precizat că este o anchetă la DNA şi că se verifică lucruri diferite – DLAF verifică dacă au fost atrase în mod fraudulos fonduri europene, iar DNA verifică alte aspecte de legalitate. “Nu s-a întâmplat nimic de atunci şi până acum, vom vedea ce se întâmplă în continuare şi care sunt concluziile procurorilor”, a spus primarul.

În legătură cu faptul că una dintre acuzaţii se referă la faptul că s-ar fi cerut mai mulţi bani europeni de PMT, în urma depunerii unor documente falsificate, primarul Nicolae Robu a declarat: “Nu este nimic nou, asta e de la început spus. (…). Nu DLAF face speculaţii, ci cei care interpretează altfel de cum trebuie interpretat ceea ce se întâmplă.

Sunt indicii, se vor clarifica lucrurile. În orice caz, eu am fost asigurat de toţi cei implicaţi din primărie n-au făcut nicio fraudare cu fonduri europene şi că nimeni nu a avut nici un câştig personal, nu s-a produs o înşelătorie vizavi de fondurile europene nici măcar în interesul oraşului, ci pur şi simplu a fost o neînţelegere într-un anumit context a unor lucruri (…)”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul spune că angajaţii PMT i-au explicat că au avut în vedere originalul proiectantului pe care l-au angajat, când cel iniţial a refuzat să dea documentele la preţul de atribuire a lucrării şi care, în loc de 15.000 de euro a cerut circa 200.000 de euro.

“Eu sunt acuzat că nu am vrut să-i dau mai mult de 15.000 de euro. (…) pentru că nu aveam nicio bază legală să dau mai mult”, a conchis primarul.

Omul de afaceri, Cristian Palade, căruia i-a fost atribuit contractul pentru proiectarea anvelopării celor 65 de blocuri a susţinut că aşteaptă de la PMT să-i plătească diferenţa dintre cei 15.000 de euro conveniţi cu PMT şi cei circa 200.000 de euro cât au costat proiectele.

Omul de afaceri este o fostă rudă prin alianţă a edilului Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii