Acasă Actualitate Nicu Covaci, unul dintre cei mai influenți artiști din muzica românească, nu...

Nicu Covaci, unul dintre cei mai influenți artiști din muzica românească, nu a fost primit în UCMR

DISTRIBUIȚI

Nicu Covaci, artistul timișorean care a lansat fenomenul cultural Phoenix, nu a fost primit în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România! Liderul celei mai influente formații pop-rock românești, artistul a cărui opera a influențat generații de artiști români, nu a reușit să întrunească punctajul necesar admiterii în UCMR și a fost anunțat în scris de faptul că a fost respins ca membru al UCMR.

Covaci Hasse Nicolae, cunoscut de generații drept Nicu Covaci, s-a aflat ani la rând în proces cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, de asemenea, cu Centrul Național al Cinematografiei și Electrecord pentru pretinse drepturi de autor de pe urma muncii sale, reprezentative cântece din patrimoniul muzical românesc.

”Stimate domnule Nicole Covaci,

Vă informăm prin prezenta că Biroul Secției de muzică jazz/pop al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România s-a întrunit în ședință și a analizat lucrarea scrisă pe care ați susținut-o în cadrul probei de examen profesional, solicitat candidaților care nu au studii superioare de specialitate. Lucrarea realizată de Dvs. a fost evaluate cu media de 7,60, ceea ce o plasează sub media de promovare (8,00), conform Regulamentului privitor la admiterea în UCMR. În conformitate cu Statutul și Regulamentul UCMR, Biroul Executiv a dispos informarea DVS. cu privire la neadmiterea solicitării de a fi primit ca membru al UCMR” .Semnat Nicole Gheorghiță, vicepreședinte UCMR, conform notei din data de 13.03.2023, publicată de comentator.ro.

Artistul care a riscat enorm pentru a schimba destinul muzical al formației Phoenix, și-a căutat dreptatea în tribunal în ultimii 20 de ani, considerându-se neîndreptățit în ceea ce privește renumerațiile primite de pe urma creației sale.

Comentarii

comentarii