Acasă Economic “Noua normalitate în afaceri” – o dezbatere deschisă cu comunitatea locală inițiată...

“Noua normalitate în afaceri” – o dezbatere deschisă cu comunitatea locală inițiată de Intesa Sanpaolo Bank

DISTRIBUIȚI

FOTO

Peste 100 de reprezentați de top ai mediului de afaceri din zona Banatului, alături de oficialități locale și județene au participat recent la o întâlnire organizată de către Intesa Sanpaolo Bank intitulata generic “Noua normalitate în afaceri”. 

Participanții au vrut să găsească un răspuns la întrebările: Cum arată acum mediul de afaceri din vestul țării, în noul context economic? Care sunt realităţile cu care se confruntă managerii într-o perioadă plină de incertitudini? Cum se adaptează business-urile, ce planuri şi strategii îşi pot face, când viitorul economiei este tot mai greu de anticipat?. Timp de mai bine de două ore au fost dezbătute oportunitățile de dezvoltare pe plan local, situațiile cu care se confrunta oamenii de afaceri și investitorii din zona Banatului, nevoile de finanțare și atragere de fonduri europene și alte subiecte de interes în plan economic. Într-o perioadă marcă în continuare de incertitudine la nivel economic Intesa Sanpaolo a venit în întâmpinarea mediului de afaceri local cu o abordare diferită și a încercat să ofere răspunsuri și chiar soluții adaptate la noile realități din piață. Printre cei care au fost invitați să dezbată aceste probleme s-au numărat Marco Petriccione – director retail şi IMM, Intesa Sanpaolo Bank, Eugen Dogariu, prefectul judeţului Timiş, Ovidiu Şandor, antreprenor, Adrian Rădulescu, preşedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, Prof. ing. dr. ec. Marian Mocan, Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi, Universitatea Politehnica Timişoara şi Guvernator Rotary 2013-2014 district 2241 – România şi Republica Moldova și Dinu Dragomir, director segment IMM în cadrul Intesa Sanpaolo Bank. Moderatorul evenimentului a fost Dan Bota, director segment retail în cadrul Intesa Sanpaolo Bank.

Nu se pot investi 2 lei, iar profitul să fie peste noapte de 5 lei
 
Una dintre concluziile seminarului a fost cea potrivit căreia ”noua normalitate în afaceri” înseamnă în primul rând recâștigarea încrederii investitorilor în bînci dar și a mediului bancar în oamenii de afaceri. După ultimii 3 – 4 ani de criza oamenii de afaceri si-au adaptat planurile și strategiile, iar piața s-a reașezat pe principii mai sănătoase. La fel și mediul bancar nu mai aruncă cu bani spre investitori, ci verifică temeinic fiecare plan de afaceri și, mai ales, fiecare om de afaceri. 
“Normalitatea în afaceri este ilustrată mai degrabă de realitatea de acum din piața decât de creșterile nesustenabile din trecut. Într-o piață matură accesul la finanțare este mai dificil, nu toate persoanele pot fi  automat și oameni de afaceri și nu se pot investi 2 lei, iar profitul să fie peste noapte de 5 lei. Cred că dacă ne referim la normalitate trebuie să avem ca referință perioada 2003 – 2004, pentru că ceea ce s-a întâmplat în România, dar și în alte țări în 2007 și 2008 nu s-a bazat pe creșteri economice sustenabile”, a declarat Ovidiu Șandor, unul dintre cei mai de succes investitori în imobiliare din România. 
„Sunt aici la Timișoara în dublă calitate, cea de om politic, dar în primul rând de agricultor și investitor în acest domeniu. Consider că nu se poate face performanță în agricultură fără investiții și fără finanțare, și mai ales fără o relație cât mai deschisă bancă – client și invers. Agricultorii trebuie să se asocieze și să ceară suportul băncilor în proiecte pe termen mediu și lung prin care să acceseze și fonduri europene. Vreau să mulțumesc băncii Intesa Sanpaolo pentru că este alături de agricultori și susține acest domeniu de ani buni, când puțini aveau curajul să mizeze pe acest sector”, a menționat la rândul său Adrian Rădulescu.
 
Încrederea între sistemul bancar și client este fundamentală pentru a reporni economia locală
 
„Timișoara și zona Banatului reprezintă un punct important pe harta bancară a ţării, iar Intesa Sanpaolo Bank are o prezență semnificativă în această regiune. Încrederea între sistemul bancar și client este fundamentală pentru a reporni economia locală și suntem aici tocmai pentru a consolida această încredere printr-o relație cât mai deschisă și mai transparentă cu mediul de afaceri local”, a adăugat Marco Petriccione, director de retail și IMM în cadrul Intesa Sanpaolo Bank. 
Participanții au beneficiat și de o scurtă incursiune în istoria monedei naționale care a aniversat anul acesta 145 de ani de existență, ilustrată de o serie de bancnote autentice folosite de lungul timpului în România, în cadrul prezentării susținute de Dinu Dragomir, reprezentantul Intesa Sanpaolo. 
Intesa Sanpaolo Bank este parte a Grupului Intesa Sanpaolo, una dintre cele mai importante instituţii financiar bancare din zona euro şi lider în Italia. Banca deține 77 de sucursale si agenții în România, dintre care 7 doar în județul Timiș.
 
{vsig}galerie/intesa sanpaolo{/vsig}
 

Comentarii

comentarii