Acasă Actualitate Nu inchideți ochii! Peste 800 de cazuri de abuz asupra copiilor, în...

Nu inchideți ochii! Peste 800 de cazuri de abuz asupra copiilor, în Timiș!

1356
DISTRIBUIȚI

Atunci când vedeți că un copil este abuzat „Nu închideți ochii”! În Timiș se derulează o campanie prin care adulții, dar și copiii care sunt abuzați, sunt încurajați să reclame aceste lucruri la Telefonul copilului.

Numărul de telefon 0256-983 (Telefonul copilului) poate fi apelat în orice moment al zilei, de către orice persoană (adult sau copil) care doreşte să ne sesizeze cu privire la situaţia unui copil abuzat sau neglijat.

În anul 2017, la Serviciul Prevenție și Intervenție în Urgență de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș au fost înregistrate 819 cazuri de abuz asupra copiilor, dintre care 21 de cazuri au fost de abuz sexual. Pentru sesizarea tuturor acestor situaţii, DGASPC Timiş a înfiinţat serviciul specializat ”Telefonul copilului”.

„Nu închide ochii!” este campania inițiată de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș împreună cu partenerii săi și are ca scop prevenirea și stoparea fenomenului de abuz sexual și violență asupra copiilor. Pedeapsa corporală, neglijarea, violenţa sexuală sau violenţa psihologică – insultă, ignorare, respingere, ameninţare, indiferenţă emoţională – toate sunt abuzuri!.

Campania va fi demarată în ziua de 5 iunie (decretată drept Ziua împotriva Violenței asupra Copilului în România), de la ora 11.00, în zona centrală a Timișoarei (în zona străzii pietonale Mărășești), unde cetățenii vor fi informați cu privire la consecințele abuzurilor asupra copiilor și, totodată, cu privire la mijloacele pe care le au la îndemână pentru a sesiza autoritățile. În perioada iunie – septembrie, reprezentanții DGASPC Timiș vor merge în școli, parcuri, cluburi pentru copii pentru a-i informa pe aceștia despre ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale unui abuz.

 

 

Comentarii

comentarii