Acasă Eveniment Numai în patru ore noaptea! 34 de șoferi suspecți și testați cu...

Numai în patru ore noaptea! 34 de șoferi suspecți și testați cu aparatul etilotest și 5 cu aparatul drugtest

DISTRIBUIȚI

La data de 28.10.2023, în intervalul orar 22:00-02:00,  polițiștii municipiului Lugoj au acționat pentru prevenirea și combaterea unor acțiuni de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan.

Polițiștii au desfășurat activități atât în zona urbană cât și în zona rurală de competență a Poliției municipiului Lugoj.

Au fost legitimate 207 persoane și controlate 181 de autovehicule.

Au fost conduse la sediul poliției 5 persoane în vederea amprentării și fotografierii.

Au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale în  valoare de 13.100 de lei, dintre acestea 63 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere și 5 pentru nerespectarea prevederilor  Legii 61/1991.

Au fost efectuate 34 de testări cu aparatul etilotest și 5 cu aparatul drugtest.

Polițiștii au reținut 4  permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Un exemplu! În data de 28.10.2023, în jurul orei 23:00, polițiștii au oprit în municipiul Lugoj, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. A fost întocmit dosar penal.

 

Comentarii

comentarii