Acasă Eveniment O campioană internaţională la şah are nevoie de ajutor

O campioană internaţională la şah are nevoie de ajutor

559
DISTRIBUIȚI

gabriela olarasuDorel Demea, consilier judeţean PP-DD, a donat deja 1.000 de lei, iar deputatul Adrian Diaconu face demersuri pentru ca şahista să beneficieze de o rentă viageră

O campioană internaţională la şah a ajuns pe patul de spital şi îi e din ce în ce mai greu să continue tratamentul de care are nevoie. Gabriela Olăraşu este componenta Clubului Sportiv Sânandrei la şah şi face parte din primele şahiste ale României. Acum însă e într-o situaţie deosebită.

Gabriela Olăraşu, multiplă campioană naţională la şah şi campioană olimpică la masa a patra la Olimpiada din Dubai (1986), se află în stare critică, în urma unui infarct miocardic acut urmat de stop cardio-respirator. După o comă demea consilier judeteanprelungită, pe parcursul mai multor săptămâni, în care a schimbat trei spitale, Gabriela are nevoie acum de o terapie complexă, într-o clinică privată, în care să beneficieze atât de tratament neurologic şi locomotor, cât şi de intervenţia promptă a medicilor din diverse specialităţi. Fostul primar din Sânandrei, Dorel Demea, acum consilier judeţean PP-DD, a decis să-i doneze campioanei salariul său pe o lună şi să mai pună bani în plus pentru ca suma să ajungă până la 1.000 de lei. „Eu donez zece milioane acestei şahiste. E o iniţiativă a mea, ca să mai doneze şi alţii”, spune Demea.

Rentă viageră pentru Gabriela

Dacă doriţi să faceţi o donaţie sau să vedeţi prin ce trece Garbiela, ori performanţele acesteia, puteţi accesa www.gabrielaolarasu.com, locul unde aveţi toate informaţiile necesare. „Îmi pare rău că oameni care ne-au făcut cinste şi au făcut să se ridice tricolorul pe alte meleaguri sunt uitaţi. Ce pot face eu este doar să interpelez ministrul de resort şi să sensibilizez autorităţile locale pe teritoriul cărora îşi are această fată domiciliul, în sensul echivalării diplomelor şi medaliilor, în aşa fel încât să poată beneficia de o rentă viageră. Facem acest lucru în speranţa că se vor ralia şi alte partide şi alţi cetăţeni”, spune deputatul PP-DD Adrian Diaconu.

Comentarii

comentarii