Acasă Economic O companie de investiții germană vrea să cumpere terenuri agricole de 32...

O companie de investiții germană vrea să cumpere terenuri agricole de 32 de milioane de euro in Banat

320
DISTRIBUIȚI

solucoes02-01

Compania de investiţii germană Artemis Group, cu activităţi în agricultură şi în domeniul energiilor regenerabile, a anunțat că vrea să cumpere în Banat terenuri agricole de 32,2 milioane de euro pe care să le deţină în portofoliu timp de 15 ani prin intermediul fondului de investiţii Harvest România.

Compania va colabora pe piaţa locală cu Agrarius, o altă companie germană ce are deja 4.200 de hectare în arendă şi în proprietate în judeţul Timiş în apropiere de graniţa cu Ungaria.
„Artemis Group va avea un partener experimentat şi de încredere penru selectarea şi managementul terenurilor agri­cole în România“, a declarat într-un anunţ public Torsten Adam, managing partner al Artemis Group, compania care asigura gestiunea fondului de investiţii Harvest România. Torsten Adam nu a dorit să facă niciun alt comentariu în afara anunţului public şi nu a dorit să dea niciun detaliu în legătură cu planurile sale pe piaţa locală.
Germanii de la Artemis sunt pe piaţă de 13 ani şi deţin birouri în München şi Zürich fiind implicaţi în intermedierea de finanţări pentru companii, dar şi în achiziţii şi fuziuni corporative. Compania şi-a manifestat şi anul trecut interesul pentru a se implica în România şi în proiectele de investiţii din domeniul biogazului.

Comentarii

comentarii