Acasă Economic O nouă fabrică Delphi la Moldova Nouă

O nouă fabrică Delphi la Moldova Nouă

DISTRIBUIȚI

Delphi Automotive a deschis o nouă unitate de producţie la Moldova Nouă, în regiunea de sud-vest a României. Fabrica va produce module de cablaje electrice pentru producători de maşini din Europa şi va lucra îndeaproape cu celelalte fabrici Delphi din ţară pentru a oferi eficienţă şi flexibilitate clienţilor săi. Numărul de angajaţi la noua fabrică ar putea ajunge la 1.000, până la sfârşitul acestui an.

 „Calitatea şi tehnologia de ultimă oră pe care o oferim, ne aduce creşteri semnificative în activitatea noastră la nivel European. Lucrăm cu producători de automobile cărora le oferim sprijin în gestionarea cerinţelor tot mai complexe privind componentele electrice şi electronice ale vehiculelor”, spune Gerhard Mertes, Director General de Vânzări al Diviziei de Arhitectură Electrică/Electronică Delphi. „Această nouă fabrică ne va permite să valorificăm expertiza şi investiţiile de capital pe care le-am făcut deja la celelalte fabrici din România, pentru a susţine creşterile de volum ale clienţilor noştri.” Potrivit directorului regional Delphi Sisteme de Distributie Electrice/Electronice România şi Europa de Est, Cristian Gulicska, sistemele electrice/electronice de distribuţie sunt compuse dintr-un număr variat de module, a căror specificaţie depinde de conţinutul unui cablaj şi de opţiunile alese de către consumator. „Aceste module sunt tot mai complexe, de cele mai multe ori cu elemente electronice de control incorporate,” explică Gulicska. „La Moldova Nouă, ne vom axa mai mult pe fabricarea unei game de astfel de module personalizate, simplificând în acest fel unele operaţiuni de fabricare în celelalte unităţi de producţie şi îmbunătăţind eficienţa generală. 

Pe 4 aprilie, s-au dat în folosinţă 1.400 de metri pătrați din fabrica de la Moldova Nouă, ca parte a primei faze de dezvoltare. În această primă etapă, echipa se ocupă de validarea proceselor acumulând experienţă valoroasă în ceea ce priveste activitatea de producţie. Alţi 2.400 de metri pătrați vor fi daţi în folosinţă începând cu luna septembrie 2011. „Aş dori să mulţumesc Consiliului Local şi d-nului Ion Chiseliţă, primarul oraşului Moldova Nouă, pentru tot sprijinul acordat în procesul de recrutare şi instruire a unei echipe de operatori şi ingineri, în prima fază a dezvoltării,” a adăugat Mertes. În Romania, Delphi deţine deja 3 fabrici, oferind în prezent locuri de muncă la peste 10000 de angajaţi în unităţi care produc sisteme electrice de distributie şi componente cu mare precizie pentru Motoare Diesel. „La Delphi, suntem lideri în inovaţiile aduse atât procesului de fabricaţie cât şi tehnologiei vehiculelor. Este o abordare care aduce un standard al calităţii de talie mondială, precum şi noi oportunităţi de angajare şi formare pentru un număr mare de noi angajaţi,” spune Gulicska. „Încercând să găsim cele mai eficiente procese de fabricaţie, oferim o nouă abordare care să îmbunătăţească în permanenţă afacerea noastră şi să vină în sprijinul clienţilor noştri în aşa fel încât aceştia să răspundă cât mai prompt cerinţelor de pe piaţă.” 
Fiind unul dintre puţinii furnizori de Arhitectură Electrică/Electronică (E/EA) care să îndeplinească cerinţele electrice/electronice, de la proiectare şi dezvoltare până la fabricaţie, echipa de ingineri de la Delphi lucrează îndeaproape cu clienţii săi încă de la începutul procesului de proiectare, pentru a dezvolta o arhitectură electrică/electronică care să răspundă nevoilor acestora. Această abordare complexă de sistem optimizează întregul proces al OEM (producător de echipamente originale) şi aduce costuri superioare şi eficienţă inginerească. Instalaţiile electrice fabricate de Delphi încorporează firul uşor şi ultra subţire, cu o grosime de doar 0.13 mm2 în comparaţie cu media din industrie de 0.35 mm2. Prin reducerea substanţială a dimensiunii şi greutăţii cablajului, noul fir sprijină producătorii de autovehicule la îmbunătăţirea consumului de combustibil, reducerea emisiilor, volumul fiind şi el redus. Firul de dimensiune redusă aduce o expunere mai mică la preţurile fluctuante ale cuprului. Delphi este prezentă în România încă din 1997. Fabricile de la Sânnicolau Mare, Moldova Nouă şi Ineu produc sisteme de distribuţie electrice/electronice, iar fabrica din Iaşi produce sisteme pentru motoare Diesel.

Comentarii

comentarii