Acasă Actualitate O nouă invitație de la vecinii din Serbia: AquaPark Petroland din Bački...

O nouă invitație de la vecinii din Serbia: AquaPark Petroland din Bački Petrovac, lângă Novi Sad

2267
DISTRIBUIȚI

Vecinii și prietenii din Serbia, împreună cu Consulatul sârbesc din capitala Banatului, vor face o invitație specială către bănățeni miercuri, 16 mai, de la ora 12.30, în Piața Victoriei nr 2 din Timișoara.

Este vorba de un obiectiv turistic foarte iubit atât de sârbi, cât și de timișoreni: AquaPark Petroland din zona Bački Petrovac, lângă Novi Sad. La eveniment vor particpa consului general al Republicii Serbia la Timișoara – Vladan Tadic – primarul monucipiului Bački Petrovac – Simić Srdjan, directorul Aquapark Petroland – Zuzana Michalikova, viceprimarul municipiului și directorul adjunct al Aquapark Petroland.

La 161 de Timișoara, în apropiere de Novi Sad, se află localitatea Bački Petrovac, care vă așteaptă într-un peisaj superb de câmpie, cu parcuri bogate în specii rare de arbori, nesfârșite câmpuri cu flori și cu albastrul apelor Dunării și Tisei.

Deși este cea mai mică municipalitate din Serbia, comunitatea din Bački Petrovac, de doar 15.000 de suflete, are o inimă mare, având multe motive de mândrie locală și multe de oferit oaspeților.

Tot mai mulți turiști vizitează în ultima perioadă Bački Petrovac, fiind atrași atât de turismul rural, de cele peste 20 de gospodării tradiționale care oferă cazare și masă, de obiceiurile și specialitățile multiculturale slovace și sârbești și nu în ultimul rând de modernul complex AquaPark Petroland. Localitățile care formează municipalitatea Bački Petrovac sunt cochete, pline de verdeață, casele fiind decorate cu gresie colorată și străjuite de  peluze îngrijite cu flori. În plus, Bački Petrovac este considerat centrul intelectual, cultural și artistic al slovacilor din Serbia. Exact în această mică municipalitate din Voivodina se găsesc Teatrul Slovac din Voivodina, Muzeul Național Slovac și frumoasa clădire a liceului slovac.

 

Comentarii

comentarii