Acasă alegeri locale 2012 O pensionară de 83 de ani din Arad este cel mai vârstnic...

O pensionară de 83 de ani din Arad este cel mai vârstnic candidat din judeţ

583
DISTRIBUIȚI

O pensionară de 83 de ani din Arad este cel mai vârstnic candidat din judeţ, ea dorind să devină consilier local sau judeţean pentru a construi cămine de bătrâni şi cantine sociale, şi spune că, deşi nu crede că va câştiga, "mai poate" şi ar putea ajuta bătrânii pentru că nimeni nu-i înţelege ca ea.

 Magdalena Maria Kontras are 83 de ani, iar timp de 25 de ani a fost bibliotecară, ea fiind pensionară încă din timpul regimului comunist, respectiv din 1985. Femeia s-a încris în cursa electorală pe listele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), candidând atât pentru Consiliul Judeţean, cât şi pentru Consiliul Local Arad. Preşedintele FDGR Arad, Michael Szellner, a declarat că "această candidatură nu este o glumă" pentru că "doamna Kontras este unul dintre cei mai activi oameni de vârsta sa".

"Este membru fondator al FDGR şi unul dintre cei mai activi oameni ai noştri în domeniul social. Are o comunicare foarte bună cu persoanele vârstnice şi se bucură de mare încredere, astfel că mizăm pe această candidatură", a declarat Michael Szellner. În schimb, Magdalena Maria Kontras nu se declară optimistă că va ajunge consilier pentru că se află doar la jumătatea listelor, iar FDGR nu a mai obţinut de la alegerile din 2000 niciun mandat în CL Arad sau CJ, în timp ce în judeţ are câte un consilier local doar la Pâncota şi Peregul Mare. "Eu aş vrea să fiu consilier, că mai pot. Mai bine ca mine nu înţelege nimeni necazurile bătrânilor pentru că eu îmi dau aproape toată pensia pentru cheltuielile de întreţinere. Căldura m-a costat 800 de lei pe lună în această iarnă", spune pensionara. Magdalena Maria Kontras afirmă că dacă ar deveni consilier ar promova proiecte de construire a unor cămine de bătrâni şi a unor cantine sociale. “Numai eu ştiu cum trăiesc acum, doar Cel de Sus mă ajută şi nepotul meu, că fata mea e moartă", a mai spus femeia, care a devenit cel mai în vârstă candidat din judeţul Arad.
După 1990, arădeanca a fost referend cultural şi referend social în cadrul FDGR şi a preluat conducerea unei asociaţii a foştilor deportaţi în URSS. În prezent, este membru în Consiliul de Conducere al FDGR Arad.  
Pentru funcţiile de consilieri municipali de Arad au fost depuse 18 liste de candidaţi din partea partidelor, fiind înregistrată şi o candidatură independentă, a Silviei Maria Demian, fost director al Liceului de Artă "Sabin Drăgoi”. Pentru funcţiile de consilieri judeţeni au fost depuse 19 liste de candidaţi.
Sursa: Mediafax
 

Comentarii

comentarii