Acasă Actualitate Omul de afaceri timișorean Ovidiu Tender, eliberat condiţionat

Omul de afaceri timișorean Ovidiu Tender, eliberat condiţionat

790
DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri timișorean Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, a fost eliberat condiţionat. El a părăsit Penitenciarul Târgu-Jiu.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost eliberat condiţionat, în baza unei decizii a Judecătoriei Târgu-Jiu care nu a fost atacată de către procurori.

El a părăsit Penitenciarul Târgu-Jiu.

Ovidiu Tender a fost condamnat, în iunie 2015, la pedeapsa de 12 ani şi şapte luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom.

Judecătorii au stabilit următoarele pedepse: 2 ani şi 6 luni închisoare pentru înşelăciune, 6 ani şi 9 luni închisoare pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, 5 ani închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi 5 ani pentru spălare de bani.

La pedeapsa cea mai grea de 6 ani şi 9 luni închisoare, judecătorii au adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, astfel încât Tender a primit o pedeapsă finală de 12 ani şi 7 luni închisoare.

În 15 iunie 2016, Curtea Constituţională stabilea că dispoziţiile articolului 297 alineatul 1 din Codul penal privind abuzul în serviciu sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma “îndeplineşte în mod defectuos” din cuprinsul acestora se înţelege “îndeplineşte prin încălcarea legii”.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii