Acasă Actualitate Operele din colecția Brâncuși au ajuns la Muzeul Național de Artă Timișoara

Operele din colecția Brâncuși au ajuns la Muzeul Național de Artă Timișoara

DISTRIBUIȚI

Toate operele care vor fi expuse în următoarele luni la Timișoara, în cea mai mare expoziție Brâncuși din România, din ultimii ani, au ajuns la Muzeul Național de Artă. S-au folosit vehicule speciale, urmărite prin satelit, dotate cu sistem antișoc, sistem de ancorare și sistem de securitate complet închis și izolat, care nu poate fi accesat din cabină.

Operele ce vor fi expuse au valoare de tezaur. Transportul a fost urmărit prin satelit cu indicarea locației exacte a mașinilor în orice moment. Lucrările lui Brâncuși se vor bucura de același nivel ridicat de securitate și în interiorul Muzeului Național de Artă Timișoara, Consiliul Județean Timiș investind sume serioase în sistemul de supraveghere și control acces.

”L-am adus pe Brâncuși acasă! Au sosit la Muzeul Național de Artă Timișoara toate operele de artă pentru expoziția Brâncuși! ”, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” reprezintă o ocazie unică de a admira, în România, lucrările cu valoare de patrimoniu universal ale artistului, precum Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele (Dra Pogany și Muza adormită), Somnul, Peștele sau Capul de copil, dar și de a descoperi lucrări mai puțin cunoscute”, a mai spus Nica.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș și organizat de Muzeul Național de Artă Timișoara în parteneriat cu Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România.

 

Comentarii

comentarii