Acasă Actualitate Orban: O nouă ordonanţă militară va fi prezentată astăzi

Orban: O nouă ordonanţă militară va fi prezentată astăzi

2716
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, după o întâlnire de lucru cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu cel al Sănătăţii, Nelu Tătaru, că este pregătită o nouă ordonanţă militară, aceasta fiind aproape în forma finală şi urmând a fi prezentată în cursul zilei.

“Am evaluat situaţia, am pregătit elementele pentru o nouă ordonanţă militară, care va fi prezentată de echipa de la MAI în cursul zilei de astăzi, am făcut evaluarea… Cu siguranţă vă vor fi prezentate măsurile, ea practic e aproape în forma finală, ordonanţa. Am evaluat intrările în ţară, am evaluat capacitatea de carantinare…”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, după o întâlnire de lucru la Ministerul de Interne, la care a participat şi ministrul Marcel Vela.

El a spus că la întâlnire a particiat şi ministrul Sănătăţii, fiind stabilite şi măsuri de pregătire a spitalelor care urmează să primeacă pacienţi cu COVID-19.

“Trebuie să recunoaştem că avem probleme în anumite localităţi, cum e Ţăndărei, de exemplu, unde e foarte greu să convingem pe unii cetăţeni care au venit să respecte izolarea la domiciliu. Deşi am mărit efectivele de jandarmerie, deşi am solicitat sprijinul Armatei care a contribuit cu efective importante, încă sunt cazuri de nerespectare a condiţiilor de izolare. Evident apelăm la toate deciziile pe care le-am luat. Cine nu respectă izolarea, este introdus în carantină şi este introdus în carantină pe costuri proprii, adică va trebui să plătească costurile cazării pe 14 zile în carantină. De asemenea, cine nu respectă carantina, i se va face dosar penal şi i se suplimentează cu încă 14 zile. Astfel de cazuri am avut foarte puţine”, a explicat premierul.

Întrebat dacă Aradul şi Deva ar putea intra în carantină, Ludovic Orban a răspuns: “Avem nişte criterii pe baza cărora se ia o astfel de decizie. Există un sistem de evaluare a situaţiei pe fiecare localitate sau judeţ dacă este vorba de judeţ. În momentul în care aceste criterii pe baza cărora se face analiza după un anumit punctaj, se ia decizia. Deocamdată nu este cazul. Sigur că s-a purtat discuţia asta, că poate ar fi util din cauza faptului că cei mai mulţi români intră în ţară pe la Nădlac să se instituie un filtru suplimentar la graniţa judeţului Arad şi că poate o măsură de carantinare a judeţului Arad ar da posibilitatea suplimentară de verificare a tuturor celor care intră. Deocamdată nu s-a luat o astfel de decizie”.

Comentarii

comentarii