Acasă Actualitate Organizația de tineret a PNL Timiș cere sancționarea lui Răzvan Popescu fie...

Organizația de tineret a PNL Timiș cere sancționarea lui Răzvan Popescu fie în USR, fie în primărie

DISTRIBUIȚI

Zilele trecute, Răzvan Popescu, membru USR și angajat al Primăriei Timișoara, a ajuns în atenția publică din cauza unei postări pe rețelele de socializare în care vorbea despre „behăitul zilnic de dimineață ce iese din boxele de la Catedrală”. Miercuri, organizația de tineret a PNL Timiș, recomandându-se drept „reprezentanta unei generații”, cere sancționarea „gestului grotesc”.

„Comportamentul lui Răzvan Popescu este unul regretabil și îl contestăm public. Acesta nu este reprezentativ pentru tinerii care s-au născut, au crescut, studiază sau locuiesc în Timișoara. Noi, tinerii liberali, credem în libertatea de gândire, conștiință și de religie, nu dorim să fim asimilați unor persoane care batjocoresc simboluri atât de importante pentru sute de mii de credincioși”, a spus Ionuț Sîrbu, președintele organizației de tineret a PNL Timiș, într-un comunicat de presă al partidului.

 „Răzvan Popescu, ca angajat al Primăriei Timișoara, are de urmat un cod de etică, iar batjocorirea unei instituții fundamentale a societății românești, cu siguranță nu se încadrează într-o conduită acceptabilă. Transmit un mesaj public ferm către toți cei tentați să calce în picioare religia și Biserica, indiferent de confesiune: nu vă permitem să normalizați grosolănia și ticăloșia, așa că învățați să distingeți între dreptul la exprimare și defăimare. Nu mi se pare normal sa asistăm impasibili la astfel de derapaje și nici să le minimalizăm în numele tinereții”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș, potrivit aceleiași surse.

„Răzvan Popescu nu este la o primă abatere, pozițiile sale publice constituindu-se ca atacuri constante la instituția Bisericii și a valorilor tradiționale românești. (…) Răzvan Popescu poate fi sancționat atât în cadrul instituției Primăriei Timișoara, cât și în cadrul partidului, dacă conducerea USR se desprinde de comportamentul deșănțat al acestuia. Până în momentul de față, nu a existat nicio reacție publică din partea administrației Fritz și nici a USR Timiș, deși opinia publică s-a arătat dezgustată de exprimările tânărului. Interesant este că, în urmă cu mai bine de doi ani, reprezentantul «oamenilor noi» din USR cerea «decență, toleranță și respect reciproc», acestea fiind «soluția armonizării diferențelor dintre părțile unei societăți»”, se mai arată în același comunicat de presă.

Comentarii

comentarii