Acasă Actualitate Orza, mesaj tăios de Ziua Națională a României: „Aparențele se cosmetizează și...

Orza, mesaj tăios de Ziua Națională a României: „Aparențele se cosmetizează și se salvează acum pe net, în virtual. Dar o comunitate, o națiune, NU!”

474
DISTRIBUIȚI

Fostul viceprimar și consilier local al Timișoarei, Adrian Orza, și-a prezentat, în baza unei fotografii, opiniile referitoare la Ziua Națională a României, simboluri și comunitate. Imaginea atașată de acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook prezintă sculptura „Regele Ferdinand I Întregitorul” din centrul Timișoarei, lângă resturile lăsate în minivacanță de la șantierul înlocuirii dalelor dimprejur. „Imagine a rușinii, sau moartea respectului”, comentează Orza.

Fostul viceprimar începe să vorbească la modul general: „Înțeleg că suntem în perioada planetară în care ideea de Națiune devine contrapondere la Democrație și invers. Fiindcă unii așa au înțeles să nu înțeleagă conceptele pe care le utilizează. O perioadă în care se dărâmă statui, se rescrie istoria și implicit nu se mai dau 2 bani pe tradiții și rădăcini. O perioadă în care nimeni nu mai dă 2 bani pe nimic, în afară de fard, de fandoseala si mimetism. Îndemnuri partizane și impresii despre nimic”.

Mai apoi, comentariile sale sunt mai „la obiect”: „Dar parcă e prea mult ce vad în această imagine din inima Timișoarei. Iar faptul ca e și Ziua Națională, cu atât mai mult! Aparențele se cosmetizează și se salvează acum pe net, în virtual. Dar o comunitate, o națiune, NU! Asta dacă mai vrem să fim comunitate sau națiune, sau optăm pentru  varianta – turmă furajată cu nutreț de lozincă”.

Comentarii

comentarii