Acasă Economic Ovidiu Şandor – ModaTim Investment primeşte „Diploma de excelenţă în domeniul Regenerării...

Ovidiu Şandor – ModaTim Investment primeşte „Diploma de excelenţă în domeniul Regenerării Urbane prin iniţiative private”

DISTRIBUIȚI

Registrul Urbaniştilor din România – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest va decerna diploma de excelenţă în domeniul Regenerării Urbane prin iniţiative private lui Ovidiu Şandor firmei ModaTim Investment pentru acţiunile de revitalizare a spaţiului public din zona centrală a municipiului Timişoara. Investiţia în City Business Centre (CBC), noul centru de afaceri care a prins viaţă în Piaţa 700, transformând definitiv zona, a demarat în 2005 şi va fi finalizată în 2013.

 Complexul, care va include cinci corpuri cu o suprafaţă închiriabilă totală de 43.000 de metri pătraţi, este cu atât mai important pentru oraş cu cât, prin atuurile sale, oferă infrastructura necesară companiilor care doresc să se implanteze sau să-şi consolideze prezenţa în regiunea noastră. CBC asigură astfel cadrul necesar pentru crearea de locuri de muncă şi chiar dezvoltarea de noi oportunităţi pentru mediul de business local. Rolul ModaTim Investment S.A. nu s-a limitat însă la construirea şi închirierea celor cinci clădiri de birouri. Implicarea a avut ca rezultat reînnoirea urbană a zonei, atât prin modul de abordare a proiectului propriu, cât şi prin iniţiative de interes public ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii şi accesului în această zonă a oraşului. Această iniţiativă a Registrului Urbaniştilor din România – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest, de decernare a diplomelor de excelenţă pentru iniţiative private în domeniul regenerării şi revitalizării urbane, a început în 2011 şi se află la cea de-a patra decernare. Primele trei diplome de excelenţă au fost acordate Grupul D’Arc – Saşa Moza, pentru revitalizarea spaţiilor publice, Fundaţiei Bega – Emil Cristescu, pentru implementarea conceptului „Verde pentru Biciclete” şi Fundaţiei Rubin – Stelian Cirţ, pentru revitalizarea spaţiului public din zona centrală a Timişoarei. Aceste diplome recompensează în mod simbolic contribuţia investitorilor locali la creşterea competitivităţii municipiului nostru prin „bune practici”şi fac parte dintr-un program mai amplu ce se va desfăşura pe parcursul a mai multor ani. Cu ocazia decernării diplomei, ce va avea loc marţi, 6 decembrie, va fi organizată şi o masă rotundă la care vor participa câştigătorii premiilor de Excelenţă din partea RUR-ului având următoarele teme: exemple de bune practici a celor care au primit deja diploma de excelenţă din partea RUR; rolul mediului privat – iniţiativa privată; rolul vectorului public – cadrul necesar dezvoltării iniţiativei private; studiu de caz pentru Timişoara, impactul City Business Centre, reînnoirea urbană din zona 700;  comparaţie cu exemple alte ţări europene.

 

Comentarii

comentarii