Acasă Economic Papalekas a plătit 18 milioane de euro pentru Timişoara Airport Park

Papalekas a plătit 18 milioane de euro pentru Timişoara Airport Park

764
DISTRIBUIȚI

Timisoara Airport Park

Globalworth, compania de investiţii înfiinţată anul trecut de omul de afaceri Ioannis Papalekas, a cumpărat pentru circa 18 milioane de euro, de la firma Invest4SEE, cu capital româno-german, parcul logistic Timişoara Airport Park, în care va investi încă 17 milioane de euro pentru extindere.

”Globalworth Real Estate Investments anunţă că a realizat o ofertă de vânzare-cumpărare a companiei care deţine Timişoara Airport Park (TAP), un parc industrial localizat în zona de nord a Timişoarei, în apropiere de Aeroportul Traian Vuia. TAP este dezvoltat parţial, având drept chiriaşi companiile Valeo, cu operaţiuni în domeniul auto şi Continental, care au închiriat sau preînchiriat până acum spaţii totalizând 72.835 metri pătraţi, ambele având opţiunea de a dezvolta facilităţi adiţionale în proiect”, se arată într-un anunţ al Globalworth. În cazul unor extinderi, parcul ar putea ajunge la 113.340 metri pătraţi, fiind unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din România. Valeo ocupă 27.474 metri pătraţi în proiect, iar Continental a preînchiriat spaţii totalizând 45.361 metri pătraţi, care urmează să fie livrate în martie 2015. ”Valoarea totală a investiţiei este estimată la 35 milioane de euro, din care 18 milioane de euro, reprezintă preţul de achiziţie, urmând ca restul banilor să fie utilizaţi pentru dezvoltarea următoarelor faze ale proiectului. Finalizarea tranzacţiei se va realiza în următoarele săptămâni”, se arată în comunicat. Acesta este primul proiect pe care omul de afaceri grec îl cumpără în afara Bucureştiului.
Proiectul din Timişoara se află pe lista investiţiilor pe care compania Globalworth urmează să le realizeze cu fondurile strânse la începutul anului de pe bursa londoneză. Lista cuprinde zece obiective de investiţii, clădiri finalizate, terenuri şi proiecte în dezvoltare sau renovare, inclusiv sediul UniCredit din apropierea Pieţei Presei Libere din Bucureşti, pentru care compania ar urma să plătească în total 129,5 milioane de euro. În plus, proiectele necesită investiţii de peste 100 milioane de euro. Unele din proiecte au fost achiziţionate, iar altele sunt în negocieri avansate, potrivit raportului companiei Globalworth, controlată de Papalekas. Oapalekas a înfiinţat Globalworth anul trecut, prin intermediul căruia îşi controlează portofoliul imobiliar. Omul de afaceri a finalizat preluarea întregului portofoliu de active imobiliare deţinute în România prin intermediul fondului, listat la Bursa de la Londra, respectiv clădirile de birouri BOB, BOC, Tower Center International, City Offices, precum şi proiectele Herăstrău One, Bucharest One şi complexul de locuinţe Upground. Valoarea de piaţă a acestor proiecte era estimată în decembrie la 488 de milioane de euro, iar valoarea datoriilor legate de aceste active se ridică la 248,3 milioane de euro, respectiv 49,9% din total. Invest4SEE este o companie de consultanţă şi dezvoltare imobiliară care vizează investiţii în Europa de Sud-Est şi are ca acţionari pe Gabriel Bitea şi Oliver Schenk din Germania. În prezent Invest4SEE gestionează peste 300.000 metri pătraţi de spaţii în dezvoltare.

Comentarii

comentarii