Acasă Actualitate Partener al turneului SoNoRo Conac, MedLife lansează timișorenilor un apel umanitar pentru...

Partener al turneului SoNoRo Conac, MedLife lansează timișorenilor un apel umanitar pentru ajutorarea spitalelor din Ucraina

DISTRIBUIȚI

Cea de-a X-a ediție a turneului SoNoRo Conac, desfășurată în perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022, ajunge și în Timișoara. Pe data de 16 aprilie, timișorenii sunt invitați la Muzeul de Artă, Sala Barocă, pentru concertul cu numărul șase din cadrul ediției aniversare SoNoRo -„La Grande Bellezza”. Partener pentru un mâine mai bun în cadrul turneului, MedLife lansează participanților la concertele SoNoRo și nu numai, un apel umanitar de strângere de fonduri pentru achiziționarea de medicamente, aparatură medicală și alte materiale sanitare care vor fi trimise către spitalele din Mykolaiv, una dintre cele mai lovite regiuni din Ucraina.

Parteneriatul dintre MedLife și SoNoRo Conac înseamnă două voci puternice dirijate de aceleași valori și grija față de aproape. Dincolo de binele pentru suflet pe care îl oferă SoNoRo celor care participă la concerte, acest parteneriat înseamnă un ajutor în plus pentru cei care au atât de multă nevoie în această perioadă. 

Astfel, Sistemul Medical MedLife, cu sprijinul și implicarea participanților la concertele SoNoRo, își propune să vină în întâmpinarea unor nevoi specifice, identificate și comunicate de către Ambasada Ucrainei în România. Fondurile vor fi strânse prin intermediul Asociației Zi de Bine și sunt menite să ajute spitalele din regiunea Mykolaiv, una dintre zonele cele mai afectate de bombardamente, unde, până acum, peste 130 de civili, dintre care 6 copii au fost uciși și peste 400 civili, dintre care 30 de copii au fost răniți.

Donațiile pentru ajutorarea spitalelor din Mykolaiv se pot face prin transfer bancar, în contul Asociației Zi de Bine, cu mențiunea cuvântului SPITAL la descrierea plății: www.zidebine.ro/doneaza/transfer_bancar.

Încă de la debutul conflictului de la graniță, Sistemul Medical MedLife a răspuns apelului autorităților și a depus eforturi considerabile pentru a ajuta spitalele aflate sub asediu prin trimiterea a peste 65 de tone de materiale și echipamente medicale, iar aceste eforturi vor continua atâta timp cât este nevoie.

Despre turneul SoNoro Conac 2022

Desfășurată în perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022, cea de-a X-a ediție a SoNoRo Conac celebrată sub numele „La Grande Bellezza”, va aduce un omagiu arhitecturii prin concerte în saloanele de muzică ale palatelor și conacelor, dar și în importante săli de concerte din țara noastră.

La această ediție aniversară, SoNoRo Conac dorește să reamintească faptul că muzica clasică trebuie să se reîntoarcă în filarmonici, în fața unui public dornic să revină la un cotidian alcătuit din ritualuri menite să cultive frumusețea și pacea fiecărei zile.

Programul complet al turneului:

 • 9 aprilie – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia, Sibiu, jud. Sibiu
 • 10 aprilie – Universitatea Babeș-Bolyai, Auditorium Maximum, Cluj-Napoca, jud. Cluj
 • 11 aprilie – Palatul Culturii, Târgu Mureș, jud. Mureș
 • 12 aprilie – Filarmonica de Stat Oradea, Sala Enescu-Bartok, Oradea, jud. Bihor
 • 15 aprilie – Filarmonica Arad, Palatul Cultural, Arad, jud. Arad
 • 16 aprilie – Muzeul de Artă, Sala Barocă, Timișoara, jud. Timiș
 • 18 aprilie – Ateneul Român, București
 • 19 mai – Muzeul de Artă „Casa Simian”, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea
 • 21 mai – Portul Cultural Cetate, jud. Dolj
 • 22 mai – Casa Memorială Compozitor George Ștephănescu, Arefu, jud. Argeș
 • 28 iunie – Palatul Peleș, Sinaia, jud. Prahova
 • 29 iunie – Conacul Miclescu, Călinești, jud. Botoșani
 • 30 iunie – Palatul Culturii, Iași, jud. Iași

Mai multe detalii despre programul concertelor și modalitățile de rezervare a locului sunt disponibile pe https://conac.sonoro.ro/.  

Comentarii

comentarii