Acasă Actualitate Parteneriat între Aquatim și Global Network of Water Museums Unesco, pentru Muzeul...

Parteneriat între Aquatim și Global Network of Water Museums Unesco, pentru Muzeul de Apă

DISTRIBUIȚI

Muzeul Apei din Calea Urseni, inaugurat în această vară, va face parte într-o rețea globală, în urma unui parteneriat între Aquatim și Global Network of Water Museums Unesco.

Muzeul de la Timișoara a fost vizitat de director executiv WAMU NET, Eriberto Eulisse, a discutat despre rolul unui muzeu al apei în comunitate, programele educaționale și de conștientizare pentru publicul tânăr și oportunități de networking cu membrii rețelei.

Eriberto Eulisse a fost impresionat de patrimoniul industrial al vechilor stații de tratare, bine păstrat și pus în valoare.

Pentru prima oară în România, a mărturisit că a descoperit, cu bucurie, un oraș cald și primitor.

“Ne îndepărtăm de ciclul natural al apei care devine din ce în ce mai <invizibil> și mai îndepărtat de percepția oamenilor. Valorile și moștenirea legate de apă sunt mai vulnerabile ca niciodată. Stă în puterea noastră, a Muzeelor Apei de pretutindeni, să schimbăm această paradigmă, să reconectăm oamenii cu diversele aspect ale apei, pe care societățile de consum tind să le uite. Împreună, reușim”, a spus Eriberto Eulisse.

Global Network of Water Museums Unesco, Rețeaua Internațională a Muzeelor Apei reunește, sub patronajul UNESCO-IHP, 80 de membri instituționali din 32 de țări. Aquatim este membru WAMU NET din anul 2019 cu Uzina de Apă Industrială.

Muzeul Apei este o investiție a companiei Aquatim SA care îl administrează.

Proiectul Muzeul Apei – racord la rețeaua culturală a Timișoarei face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Comentarii

comentarii