Acasă Eveniment „Patimile lui Hristos”, la Liebling şi Jimbolia

„Patimile lui Hristos”, la Liebling şi Jimbolia

729
DISTRIBUIȚI

patimile lui hristos la lebling si jimboliaDSC04154Marea sărbătoare a creştinătăţii, Paştele, unică prin simbolism şi implicaţii universale, prin crucificarea, moartea şi învierea lui Iisus Hristos, a fost deja marcată la Şcoala Gimnazială Liebling, judeţul Timiş, dar şi în Jimbolia, printr-un spectacolul de teatru „Patimile lui Hristos”, la începutul Săptămânii Mari, susţinut de un grup de elevi coordonaţi de prof. Liliana Budure.

„Deşi am scris-o cu mulţi ani în urmă şi am expus-o an de an în faţa elevilor, a dascălilor, a comunităţii din Liebling, dar şi în alte părţi din judeţ sau chiar în alte judeţe, mă surprinde plăcut că şi în acest an sceneta Patimile lui Hristos a fost dorită de copii, unii dintre ei jucând în ea şi în anii trecuţi, iar alţii pentru prima dată acum, dorindu-şi cu mult timp înainte să facă parte din distribuţie”, a subliniat prof. Budure.

De asemenea, elevii au făcut o deplasare la Şcoala Gimnazială Schela Cladovei, din Mehedinţi, unde au prezentat sceneta şi au avut un real succes. „Micii noştri artişti au fost aplaudaţi şi au dat autografe. D-na dir. Claudia Guina a fost dascălul minunat care a făcut posibilă această întâlnire între copiii din cele două judeţe. Piesa de teatru a fost completată cu poezii cu tematică pascală şi muzică populară instrumentală şi vocală. În Drobeta Turnu Severin, la Şcoala Specială Constantin Pufan, programul a fost prezentat copiilor cu multă implicare emoţională şi sensibilitate. D-nul director Paul Sârbulescu ne-a primit cu căldură, cadrele didactice mulţumind pentru gestul făcut, special, pentru ei. Au fost alături de noi prof. Ilici Silca, de la Liceul Vânju Mare, prof. Petrescu Narcis şi inspector prof. Pipelca Stanciu”, a povestit prof. Budure.

La Jimbolia, spectacolul s-a desfăşurat în căminul cultural, unde publicul excesiv de cuminte a vizionat sceneta Patimile lui Iisus. „Prof. director Geambazu Mihaela ne-a felicitat pentru această realizare şi a dăruit dulciuri tuturor. Am fost primiţi în holul casei de cultură cu o expoziţie de icoane pe sticlă, realizate de elevii Şcolii nr.1 Jimbolia, sub îndrumarea profesorului de religie. Astfel, am intrat în Săptămâna Mare a Paştelui mai încărcaţi spiritual, de lumina creaţiilor artistice. Micii artişti îşi vor aminti de aceste daruri de suflet şi, totodată, de faptul că munca lor nu a rămas nerăsplătită sau nevalorizată, ci şi-a atins scopul: punerea în valoare a talentului artistic”, a spus prof. Nicoleta Mărghitaş, directorul Şcolii din Liebling.

Comentarii

comentarii