Acasă Actualitate Patriarhul Daniel, de Ziua Regalității: ”Avem speranţa că nu peste mult timp...

Patriarhul Daniel, de Ziua Regalității: ”Avem speranţa că nu peste mult timp ne vom putea reîntâlni la slujbele bisericii”

675
DISTRIBUIȚI

Duminică 10 mai, de Ziua Regalității, Patriarhul Daniel şi-a exprimat speranţa că în scurt timp credincioşii vor putea participa la slujbele religioase publice în biserici, amintind de beneficiile acestor practici, mai ales în această perioadă de pandemie și izolare când foarte mulţi oameni suferă sufleteşte de anxietate, de spaimă”.

 „În această perioadă suferim şi de faptul că iubiţii noştri credincioşi nu pot participa direct, fizic, la slujbele din biserică. Avem speranţa că nu peste mult timp ne vom putea reîntâlni la slujbele Bisericii, chiar dacă la început ele se vor săvârşi în afara lăcaşului de cult. Slujbele ne aduc pace şi bucurie prin prezenţa însăşi a lui Hristos în Sfintele Taine şi în slujbele bisericii în general. De aceea, psalmistul spunea Gustaţi şi vedeţi că bun este Domnul.

În această perioadă de pandemie, când foarte mulţi oameni suferă sufleteşte de singurătate, de anxietate, de spaimă, de nesiguranţa zilei de mâine, de teamă de îmbolnăvire, de teama de moarte să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să vină spre noi, spre sufletul nostru ca să ne ridice din suferinţă, din singurătate, din întristare şi să ne dăruiască bucuria”.

Pe lângă rugăciune este necesar şi ajutorul pe care trebuie să îl oferim aproapelui nostru, a spus Patriarhul -a informat basilica.ro.

Pe lângă sprijinul duhovnicesc oferit în contextul sanitar actual, Biserica s-a implicat şi în limitarea efectelor pandemiei prin sprijin material. Valoarea totală a suportului oferit de eparhii de la începutul crizei medicale Covid19 și până în data de 4 mai 2020 se ridică la 17.149.663 lei (3.551.390 euro).

Gheorghe MIRON

Comentarii

comentarii