Acasă Eveniment Patronul firmei de deratizare, reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din...

Patronul firmei de deratizare, reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă

994
DISTRIBUIȚI

Ioan-Sorin Buță, patronul firmei S. C. BISTIM-DERA S.R.L – D., care a efectuat deratizarea şi în urma căreia trei persoane au decedat, dintre care un copil de 3 ani şi un bebeluş de 9 zile, a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma audierilor de la poliţie.

Luni seara, după ora 22.00, al doilea bloc în care firma a efectuat deratizarea a fost evacuat, după ce primul, cel în care s-a întâmplat tripla tragedie, a fost evacuat.

“În urma identificării unui singur apartament, etajul 4, din Timişoara, strada Vaida Voievod nr.1, care a efectuat aceeaşi operaţiune de dezinsecţie şi deratizare cu aceeaşi firmă, s-a dispus evacuarea completă a blocului, ca măsură preventivă. Uşa apartamentului este sigilată cu banda adezivă. Sunt evacuate 31 de persoane”, informa ISU Timiş.

În prezent, în spitalul judeţean şi cel de copii sunt internaţi în total 20 de pacienţi.

”Prin ordonanța organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Inspectoratul de poliție Timiș din data de 19.11.2019, confirmată prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș din aceeași dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul B.I.S. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de articolul 192 alin. 1 și 3 din codul penal, vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 și 4 din codul penal, și trafic de produse sau substanțe toxice, prev. de art. 359 din codul penal.

În fapt s-a reținut că, în perioada 16.11.2019 – 18.11.2019 mai multe persoane dintr-un imobil situat în Municipiul Timișoara au fost internate în diferite unități medicale din mun. Timișoara prezentând simptomele unei posibile intoxicații cu o substanță necunoscută. Dintre aceste persoane s-a stabilit că 3 au decedat și alte 3 persoane au rămas internate în unități medicale din Timișoara prezentând diferite afecțiuni.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că suspectul B.I.S., în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale cu sediul în Timișoara, a executat servicii de deratizare în imobilul respectiv, în baza unui contract încheiat în acest sens, activitate ce a avut loc în perioada 16.11.2019 – 18.11.2019. În cauză există indicii că, în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit “Delicia – GASTOXIN”, ce conţine ce are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială.

Organele de cercetare penală au dispus față de suspect măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 19.11.2019, ora 03.30.

În cauză continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept, față de suspect urmând a se lua măsurile preventive care se impun.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Comentarii

comentarii