Acasă Actualitate PD-L Timiş joacă tare, după ce preşedintele BEJ confirmă că afişul electoral...

PD-L Timiş joacă tare, după ce preşedintele BEJ confirmă că afişul electoral din Mărăşti a fost dat jos în pripă..

342
DISTRIBUIȚI

„Vom împânzi Timişoara cu mash-uri de genul «Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţin pe Băsescu»”
Imensul afiş electoral din Piaţa Mărăşti, cu textul „Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţin pe Băsescu”, a fost dat jos în pripă, miercuri seara. Aceasta este concluzia preşedintelui Biroului Electoral Judeţean, judecătorul Radu Herciu. Biroul pe care îl conduce a decis, cu o zi înainte, într-o şedinţă de urgenţă, ca afişul să fie dat jos, deoarece campania electorală pentru turul II nu începuse încă. Mash-ul a stârnit la Timişoara pasiuni nebănuite. Primarul Ciuhandu a acuzat că numele său este folosit ilegal în campanie şi a ameninţat cu procese, în timp ce PD-L Timiş, organizaţia care a garantat acest afiş, a cerut demisia şefului Poliţiei Comunitare. Tot PD-L Timiş a făcut şi o plângere penală, în care îi acuză pe comunitari pentru abuz în serviciu. Democrat-liberalii spun că vor recupera, cel mai târziu sâmbătă, mash-ul de la sediul RATT şi, mai mult, vor împânzi oraşul cu mesaje de genul „Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţin pe Băsescu”.

S-au pripit când au dat mash-ul jos…
A ordonat, alţii au executat, dar apoi s-a răzgândit. Preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Radu Herciu, nu mai este atât de convins că afişul PD-L din Piaţa Mărăşti trebuia dat jos. „Puteau să mai aştepte două zile, până când contestaţia PD-L Timiş, depusă la Biroul Electoral Central, era soluţionată. Noi am dat o decizie, dar Poliţia Comunitară a fost avertizată de această contestaţie. Noi am hotărât că doar unul dintre afişele electorale din Piaţa Mărăşti să fie dat jos, deoarece în baza acestuia s-a făcut reclamaţia”, spune Radu Herciu. PD-L a făcut o plângere penală la Secţia 1 Poliţie, în care îi acuză pe comunitari pentru abuz în serviciu. Ei au făcut o sesizare şi la Biroul Electoral Central. „Poliţiştii comunitari au dat mash-ul jos înainte încă ca decizia BEJ să fie făcută oficială. Nu aveau dreptul să se atingă de afiş, atâta timp cât noi am făcut o contestaţie la BEC. Timp de 48 de ore aveam dreptul la o contestaţie. De aceea am făcut o plângere penală pentru abuz în serviciu Poliţiei Comunitare. Vom recupera mash-ul în cel mai scurt timp şi îl vom monta din nou pe clădire. Mai mult, vom împânzi Timişoara cu mash-uri de genul “Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţin pe Băsescu””, ne-a declarat Oana Gaita, purtătorul de cuvânt al PD-L Timiş.

Ovidiu Ciuhandu şi-a anunţat candidatura la primărie

 Acuzată de exces de zel, conducerea Poliţiei Comunitare Timişoara se disculpă. „Nu e prima oară când cineva îmi cere demisia şi nici prima oară când suntem acuzaţi că facem exces de zel. Eu nu mă îmbrac niciodată într-o haină politică. BEJ a dat o hotărâre şi noi am respectat-o. Restul este o interpretare a legilor, făcută de ei”, spune Doru Spătraru, directorul Poliţiei Comunitare Timişoara. În timp ce autorităţile se ceartă între ele, consilierul local PD-L Ovidiu Ciuhandu, omul care zice că numele lui este pe afişul electoral şi nu cel al primarului Gheorghe Ciuhandu, şi-a anunţat candidatura la viitoarele alegeri locale. Şi a început deja să-l atace pe primarul în exerciţiu. „Nu înţeleg de ce domnul primar s-a supărat atât de tare, nici nu am folosit titulatura de primar, nici prenumele Gheorghe. Eu nu-mi voi schimba acest nume.  Ruşine, domnule primar! Aţi ajuns, după 20 de ani, să staţi mână la mână cu comuniştii. Ciuhandu se va confrunta peste câţiva ani de zile, când voi candida la primărie, cu aceste mash-uri, ce va face, le va da jos?”, întreabă retoric Ovdiu Ciuhandu. Primarul Timişoarei a anunţat deja că în turul II îl va susţine pe candidatul PSD, Mircea Geoană.

Secretomanie pe reţeaua RATT-Primăria Timişoara

Poliţiştii de la Secţia 1 au fost obligaţi să înceapă deja cercetările în cazul comunitarilor acuzaţi de abuz în serviciu. „Plângerea penală a PD-L se află în lucru la Secţia I Poliţie. Reprezentanţii partidului reclamă că un banner din Piaţa Mărăşti a fost dat jos abuziv de poliţiştii comunitari”, spune Marinela Apostolache, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş. De fapt, mash-ul din Piaţa Mărăşti a fost dat jos de echipajele RATT. Iniţial, oamenii regiei au adus o maşină prea mică pentru a demonta afişul şi au aşteptat un alt vehicul. Operaţiunea a durat peste 6 ore. Birourile de presă de la Primăria Timişoara şi RATT spun că habar nu au cine anume a chemat echipajul de la RATT să demonteze mash-ul care a împărţit Timişoara în două tabere.

Comentarii

comentarii