Acasă Turism Peisaje de vis in Banatul montan, cu paduri si lacuri de o...

Peisaje de vis in Banatul montan, cu paduri si lacuri de o frumusete unica. Muntele Semenic atrage turisti de peste tot

DISTRIBUIȚI

Daca aveti cateva zile libere si nici o idee de drumetie, atunci va invitam sa vi le petreceti in Banatul Montan. Adapostite de Muntele Semenic, va asteapta acolo peisaje unice.
Cei care au strabatut deja padurile din zona ori au facut baie in lacurile ascunse din munti vorbesc fermecati despre bogatia pe care natura ne-o ofera cu generozitate.
Daca porniti intr-o calatorie in sud-vestul tarii, nu ratati padurile de un verde linistitor de la poalele Semenicului. O sa va bucure privirea. Nu stii ce sa admiri intaia oara: lacurile cu apa clara si racoroasa, padurile ori poate sa urci in locuri de unde ai impresia ca vezi intreaga lume.
De aceasta data ne aflam la Valiug, in judetul Caras Severin, la mica distanta de orasul Resita. Bijuteria locului este fara doar dar si poate Lacul Valiug, care atrage, in fiecare sezon, turisti de peste tot. Locul este imbietor pentru plimbari cu barca, plaja sau scaldat. De altfel, in ultimii ani, aici au fost amenajate pontoane cu sezlonguri, care pot fi inchiriate pentru o zi. Banatul montan este extrem de generos si cu cei care nu concep vacanta fara o drumetie cu rucsacul in spate.
Alexandru Grumajel reprezentant pensiune: “Aici, lumea se imparte in doua categorii, categoria care vrea multi bani si sa se exploateze sa faca noi pontoane si cealalata parte de oameni care vor rustic, mai mult natural, mai multa padure, verdeata”.
Si pentru ambele categorii, exista si locuri de cazare potrivite. In zona puteti gasi pensiuni care inchiriaza camere de la 80 de lei, dar si locuri unde pretul depaseste 200 de lei pentru o noapte, cu mic dejun inclus. Turistii obisnuiti cu noptile in aer liber aleg deseori sa doarma la cort.
Seara, nimeni nu pleaca acasa, pentru ca incep petrecerile.
In zona sunt multe de vazut si de facut. Va asteapta si localitatea Garana, lacul Trei Ape – cel mai inalt lac de acumulare din Semenic, unde se fac plimbari cu barca si hidrobicicleta, trasee de strabatut pe jos ori cu bicicleta si peisaje de neuitat.

Comentarii

comentarii