Acasă Eveniment Percheziţii de amploare la persoane şi firme din domeniul construcţiilor, suspectate de...

Percheziţii de amploare la persoane şi firme din domeniul construcţiilor, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Sunt vizate și firme din Arad

1326
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii din Argeş fac, miercuri, peste treizeci de percheziţii în Capitală şi în zece judeţe la persoane şi firme din domeniul construcţiilor suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul estimat de către anchetatori depăşeşte două milioane de lei, iar zece persoane vor fi duse la audieri.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, fac 36 percheziţii în Capitală şi în judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale suspectate de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Percheziţiile au loc la firme din domeniul construcţiilor.

Conform anchetatorilor, în perioada 2012 – 2015, cei vizaţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de mărfuri de la furnizori. Aceştia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul adus bugetului statului este de peste 2.175.000 de lei.

Zece persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri.

La acţiunea participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice din judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi din municipul Bucureşti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş.

Comentarii

comentarii