Acasă Actualitate Peste 10.000 de elevi la competiția ecologică lansată de la Timișoara: Școala...

Peste 10.000 de elevi la competiția ecologică lansată de la Timișoara: Școala Zero Waste

523
DISTRIBUIȚI

175 de școli din 36 de județe au fost selectate să participe în a 7-a ediție a competiției “Școala Zero Waste”, organizată de EcoStuff România. Nu mai puțin de 10.613 elevi se vor implica direct în acțiunile de educație ecologică organizate pe parcursul concursului în școlile selectate, iar cei mai silitori elevi câștigă participarea gratuită în luna august la o tabără de educație ecologică organizată de EcoStuff Romania, ”Zero Waste Summer Camp”.

Școlile concurează pentru trofeul Scoala Zero Waste 2019 și marele premiu al competiției: o tablă interactivă, cu videoproiector și laptop. 30 de echipe din 25 de școli din 14 județe participă la Concursul de Proiecte din cadrul SZW2019. Cel mai bun proiect propus de echipele de liceu va beneficia de un sprijin în implementare, în valoare de 5.000 lei în funcție de nevoile proiectului.

Perioada de desfășurare a competiției este 4 martie – 10 mai 2019.

Noutatea ediției cu numărul 7 o reprezintă introducerea pe lângă secțiunea Clasele V-VIII a unei secțiuni pentru liceu – Clasele IX-X. Astfel, participanții beneficiază de activități potrivite vârstei și nivelului de cunoștințe.

„Prin activitățile destinate secțiunii Clasele V-VIII încercăm să-i încurajăm pe elevi să petreacă mai mult timp în aer liber, să învețe să protejeze natura, să refuze articolele de unică folosință, să refolosească deșeurile și să colecteze selectiv, pentru a forma o generație de tineri responsabili față de mediul înconjurător. Secțiunea Clasele IX-X îi îndeamnă pe participanți să caute soluții pentru protejarea mediului, să le aplice și mai mult, să-i determine și pe ceilalți din comunitate să le urmeze exemplul. Echipele înscrise în secțiunea IX-X vor concepe proiecte ecologice pentru școala lor sau pentru comunitatea în care trăiesc”, transmit organizatorii.

Prin “Școala Zero Waste”, organizatorii, EcoStuff Romania, își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse.

Evoluția școlilor înscrise în concurs va putea fi urmărită pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

 

Comentarii

comentarii