Acasă Actualitate Peste 100.000 de lei amenzi, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID în Timiș

Peste 100.000 de lei amenzi, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID în Timiș

389
DISTRIBUIȚI

Peste 260 de forțe ale autorităților locale  au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţi au participat 262 de forţe de ordine, fiind verificate 191 de societăți comerciale, precum şi 95 de mijloace de transport persoane, dintre care 23 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3000 de persoane.

 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  302 sancţiuni contravenţionale în valoare totală 102.950 de de lei. Dintre acestea, 256 sancțiuni contravenționale în valoare de 84.700 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, 46 de sanctiuni in valoare de 18.250 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea liberă.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19.

 

Comentarii

comentarii