Acasă Eveniment Peste 100 de elemente de muniție din Al Doilea Război Mondial, găsite...

Peste 100 de elemente de muniție din Al Doilea Război Mondial, găsite într-o grădină din Beregsău Mare

661
DISTRIBUIȚI

Luni, 29 martie, un locuitor al localității Beregsău Mare a sunat la 112 după ce a găsit o mină antitanc în timp ce săpa în grădină. La fața locului au sosit imediat un echipaj pirotehnic al ISU Timiș și un echipaj de polițiști. Până la urmă, au fost descoperite 120 de elemente pirotehnice.

„Ieri, în jurul prânzului, în timp ce săpa în grădină, proprietarul a descoperit o mină antitanc și a sunat la 112 pentru a solicita ajutor. Un echipaj pirotehnic din cadrul ISU Timiș și un echipaj de poliție s-au deplasat de urgență la fața locului. În timp ce săpau pentru a extrage mina antitanc, pirotehniștii și-au dat seama că în apropiere se află mai multe elemente de muniție și au balizat toată zona. La lăsarea serii, după vreo 4 ore jumătate de lucru, pompierii și-au adunat echipamentele și elementele extrase și au plecat spre unitate, lăsând locul intervenției în paza poliției.

Astăzi, la ora 06:30, echipajul pirotehnic s-a întors la locul intervenției și au continuat activitatea pentru asanarea muniției. După mai multe ore de lucru, aceștia au reușit să facă bilanțul intervenției și au reazlizat că au extras 120 de elemente de muniție rămasă neexplodată, printre care:

– 21 bombe aruncator

– 21 bucăți mine anti-tanc

– 2 bombe aruncator

– 1 proiectil

– 64 focoase mină anti-tanc

– 11 focoase bombe aruncător.

 

Toate elementele de muniție au fost transportate și depozitate în siguranță și urmează a fi distruse”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

Comentarii

comentarii