Acasă Eveniment Peste 200 de timișeni au fost amendați, duminică, pentru că nu purtau...

Peste 200 de timișeni au fost amendați, duminică, pentru că nu purtau mască în centrele comerciale sau în mijlocele de transport în comun

201
DISTRIBUIȚI

Duminică, 11 octombrie, polițiștii din Timiș, împreună cu reprezentanții altor autorități, au mers în mai multe locații din județ pentru a verifica modul în care se respectă prevederile pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Dintre cele 4.000 de persoane legitimate, 203 nu purtau masca, iar patru au circulat în timpul „carantinei de noapte” fără a avea „certificat verde” sau un motiv justificat.

La acțiunile de duminică au participat 268 de forțe de ordine, angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, I.S.U Banat și I.T.M Timiș. Au fost verificate 119 societăți comerciale și 39 de mijloace de transport persoane, dintre care 19 mijloace de transport în comun. În total, au fost legitimate peste 4.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 207 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 55.250 de lei. Dintre acestea, 203 de sancțiuni în valoare de 53.750 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii, iar patru, în valoare de 1.500 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație.

„Având în vedere incidenta cazurilor Covid-19 raportat la 1.000 de locuitori, polițiștii acționează în continuare pentru ca prevederile instituite să fie respectate”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Comentarii

comentarii