Acasă Actualitate Mai mulți timișoreni aflați în izolare le-au mulțumit polițiștilor locali, care i-au...

Mai mulți timișoreni aflați în izolare le-au mulțumit polițiștilor locali, care i-au ajutat inclusiv cu cumpărăturile. Maria Grapini: „Ne-am simțit protejați”

253
DISTRIBUIȚI

Odată cu creșterea numărului de noi cazuri de COVID-19 în Timișoara, activitatea Poliției Locale Timișoara a crescut semnificativ. Polițiștii locali sunt singurele autorități care verifică respectarea măsurilor de carantină/izolare în municipiu. În mediu, aceștia verifică, într-o zi, 1.700 de persoane. Dintre acestea, unele țin să le mulțumească polițiștilor locali pentru că le, în cazuri excepționale, le aduc și cele necesare – alimente sau medicamente.

Reprezentanții instituției spun că timișorenii le trimit inclusiv scrisori de mulțumire. De exemplu, un cetățean a transmit: „Mă aflu în carantină (…), am fost verificat de către echipaje formate din agenți ai Poliției Locale Timișoara, țin să le mulțumesc în mod special, au avut un comportament civilizat, foarte amabili de a se interesa de sănătatea mea, chiar s-au oferit a mă ajuta dacă am nevoie de bunuri sau ajutor medical”.

O altă timișoreancă le-a transmis: „Deosebit respect și considerație, doresc să vă mulțumesc pentru gestul de umanitate, compasiune și profesionalism de care echipajele dvs au dat dovadă pe perioada carantinării mele și a copilului, ne-am simțit protejate, iar agenții care au fost zilnic extrem de politicoși, au fost empatici, întrebându-ne de starea noastră și dacă avem nevoie de ceva”.

Inclusiv europarlamentarul Maria Grapini le-a transmis polițiștilor locali următorul mesaj: „Vă mulțumim pentru modul în care v-ați făcut datoria. Ne-am simțit protejați. Meritați apreciere și cred că doar respectul reciproc și respectarea regulilor ne face viața mai bună și mai sigură”.

„Polițiștii locali sunt recunoscători, la rândul lor, cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să contribuie, prin acest lucru, la limitarea răspândirii acestui virus care face victime. De asemenea, ar trebui menționat și faptul că, pe lângă această activitate, s-a acționat permanent și pe celelalte linii, cum sunt menținerea ordinii și liniștii publice, circulație rutieră, protecția mediului, comerț ilicit, disciplina în construcții, fiind înregistrate aproape 10.000 de sesizări de la începutul anului. Pentru că volumul de muncă este în creștere, polițiștii locali ar aprecia de asemenea, ca toate sesizările să fie pertinente, reale, la obiect, pentru a nu pierde din timpul de verificare a altor situații mai stringente în această perioadă”, transmit, la rândul lor, reprezentanții Poliției Locale Timișoara. 

Comentarii

comentarii