Acasă Actualitate Peste 4.000 de persoane vaccinate împotriva coronavirusului, în perioada 4 – 8...

Peste 4.000 de persoane vaccinate împotriva coronavirusului, în perioada 4 – 8 ianuarie 2021, în Timiș. Au fost reacții adverse în 13 cazuri

322
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că în perioada 4 – 8 ianuarie 2021, la nivelul județului, au fost administrate 4.024 de doze de vaccin anti-coronavirus în cele 11 centre de vaccinare din spitale. Dintre cele 4.024 vaccinate, 13 persoane au avut reacții adverse, toate de intensitate scăzută spre moderată, cum ar fi durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități.

Reamintim, campania de vaccinare, aflată încă în primă fază, se adresează momentan doar medicilor și personalului sanitar. În Timiș, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost imunizate jumătate din personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar, estimează reprezentanții DSP Timiș.

„În urma stabilirii în cadrul CSAT (Consiliului Suprem de Apărare a Țării) ca și prioritate națională, a procesului de vaccinare împotriva COVID-19,  Direcția de Sănătate Publică a Judetului Timiș  are două priorități de grad 0 în această perioadă, reprezentate de: gestionarea situației persoanelor pozitive la infecția cu virusul SARS-CoV-2, campania de vaccinare împotriva COVID-19”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

„Cu sprijinul instituțiilor implicate în procesul de vaccinare a fost asigurată desfășurarea în condiții optime și fără întreruperi, în aprovizionarea cu vaccin, a acțiunii de imunizare a populației împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru tot efortul pe care l-au depus alături de noi, mulțumim colegilor de la Spitalul Militar “Dr Victor Popescu” Timișoara, colegilor din M.A.P.N., I.P.J. Timiș, I.J.J. Timiș, I.S.U. Timiș și în mod special colegilor din centrele de vaccinare și celor din STS, care au o contribuție majoră în desfășurarea eficientă a acestei campanii”, mai comunică reprezentanții DSP Timiș.

Comentarii

comentarii