Acasă Actualitate Peste 5.000 de persoane sprijinite de „Student Plus” – una dintre cele...

Peste 5.000 de persoane sprijinite de „Student Plus” – una dintre cele mai active organizaţii studenţeşti din Timişoara

656
DISTRIBUIȚI

student plusFundaţia dezvoltă activităţi de cooperare cu instituţii şi organizaţii  din SUA, Canada, Australia, Olanda sau Germania

Fundaţia Student Plus Timişoara (B-dul Take Ionescu nr. 40) este una dintre cele mai active organizaţii studenţeşti din Timişoara.

Deşi obiectivul principal este sprijinirea tinerilor studioşi, fundaţia desfăşoară permanent şi activităţi destinate persoanelor în vârstă, din capitala Banatului, prin Academia Seniorilor. De asemenea, vine şi în ajutorul tinerilor defavorizaţi. De la 1 iulie, timp de patru luni, Student Plus a demarat un nou proiect intitulat „RESPECT – Educaţie şi incluziune prin e-learning”, cu sprijin financiar de la Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul naţional. Valentin Lucian Ciorbă, manager de proiect, a precizat că obiectivul activităţilor este creşterea calităţii programelor de formare organizate de fundaţie, prin updatarea conexiunii la internet broadband, modernizarea infrastructurii TIC şi realizarea unui nou website de prezentare a fundaţiei. Contractul de finanţare este încheiat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, în numele şi pentru Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management. Proiectul se implementează în Timişoara, până la sfârşitul lunii octombrie. Fundaţia Student Plus este o organizaţie non-profit fondată în anul 1999, în scopul oferirii de servicii educative şi de oportunităţi, de programe sociale şi comunitare, în Timişoara. Dintre proiectele organizate, la care au participat peste 5.000 de persoane, amintim: una-două tabere anuale de limba engleză pentru studenţi şi absolvenţi; anual, tabere profesionale de limba engleză pentru cadre didactice şi personalul medical; tabere de schi; conferinţe pentru cupluri şi tabere de ucenicie; proiecte de educaţie pentru categoriile defavorizate, incluzând cursuri de limbi străine şi traininguri pentru dezvoltarea competenţelor de viaţă; cursuri de limbi străine, cursuri de calculatoare şi conferinţe şi ateliere pe diferite teme.  Fundaţia Student Plus dezvoltă activităţi în cooperare cu instituţii de stat, cu organizaţii şi persoane private din România şi de peste hotare (SUA, Canada, Australia, Marea Britanie, Olanda, Germania, Ungaria, Italia, Macedonia etc.).

Comentarii

comentarii