Acasă Actualitate Piața semințelor dăruite 2019, gratis, fără bani, fără troc, la Timișoara

Piața semințelor dăruite 2019, gratis, fără bani, fără troc, la Timișoara

768
DISTRIBUIȚI

La Liceul Waldorf Timișoara va avea loc Piața semințelor dăruite, ediția 2019, în 16 februarie, de la ora 10.00. Piața semințelor dăruite înseamnă că totul e 100% gratuit și necomercial, organizat de participanți înșiși, fără bani, fără troc, fără schimb. E o zonă temporar autonomă în care se instituie economia cadoului ca alternativă la modelul de distribuire a resurselor bazat pe bani sau schimburi.

Se pot oferi atât semințe locale cât și surplusul de semințe achiziționate din comerț. Importantă este însă informarea transparentă (sursa semințelor, detalii despre cultivare).

Din program:
Semințe de tot felul, dăruite cu drag!
Gustări și ceaiuri, aduse de participanți
Surprize, oferite de participanți ca și tine!

Când vii la Piata Semintelor poți lăsa banii acasă, și nu uita că nu acceptăm nici o formă de discriminare ! Anul acesta, ca și în alți ani, gazdă ne va fi școala Waldorf, care ofera un spațiu unde ne putem întâlni si organiza ad-hoc. Acesta este un loc în care fiecare dintre noi contribuie cu surplusul de semințe pe care il are, dar în plus, cu idei, meșteșuguri, zâmbete, talent, prietenie, bucurie, discuții și multe altele. E încă un prilej pentru noi, ca o comunitate de grădinari, să ne putem întâlni și învăța lucruri noi. Mulțumim pentru susținere –îndeamnă organizatorii.

Printre participanți vor fi dascăli si părinți Waldorf, dar și membrii ai diferitelor organizații și inițiative care se ocupa cu păstrarea si distribuirea gratuită a semințelor sau cu susținerea micilor producători locali de hrană sănătoasă.

Comentarii

comentarii