Acasă Actualitate Podul şi pasarela de la ILSA vor fi spectaculoase. Un arhitect român...

Podul şi pasarela de la ILSA vor fi spectaculoase. Un arhitect român din Viena a lucrat la proiectarea lor

DISTRIBUIȚI

Proiectul de construire a unui pod auto peste Bega şi a unei pasarele pietonale alăturate, în zona ILSA din Timişoara, prinde contur.

Primarul Nicolae Robu şi omul de afaceri Ovidiu Şandor, dar şi arhitecţii şi proiectanţii implicaţi în acest proiect, vor prezenta vineri propunerea de pod cu 4 benzi şi pasarela pietonală din zona ISHO şi vor oferi detalii despre realizare.

„În proiectul care include o arhitectură spectaculoasă a fost implicat un arhitect român din Viena, care a lucrat la unul din cele mai importante birouri de arhitectură la nivel internaţional, Zaha Hadid”, anunţă Daniel Crainic, manager marketing din partea investitorului care realizează studiul de fezabilitate pentru cele două obiective.

”Podul ILSA este un concept inedit în Timişoara, întrucât podul rutier peste Bega va fi unul suplu, simplu, cu 4 benzi, pe inelul 2 de circulaţie, iar la distanţă mică va fi o pasarelă spectaculoasă, cu piste de biciclete şi alei separate. Ambele construcţii vor demara simultan, chiar dacă nu vor fi executate de aceeaşi firmă”, declara primarul Nicolae Robu, la începutul acestui an.

 

Comentarii

comentarii