Acasă Eveniment Poliţiştii timişoreni ies în stradă

Poliţiştii timişoreni ies în stradă

259
DISTRIBUIȚI

Malcoci: „Dacă am trăi din şpagă, banii de concediu ar fi nişte firimituri”
Aproximativ 1.000 de poliţişti din Timiş sunt la un pas de a ieşi în stradă. Dacă până vineri, 14 august, nu-şi vor redobândi mai multe drepturi pierdute, oamenii legii vor picheta Prefectura şi sediul Poliţiei. În toată ţara, zeci de mii de poliţişti îşi cer banii din primele de concediu, banii pentru haine, plafonul de benzină şi banii de chirie. „Dacă nu se rezolvă nimic, vom picheta Prefectura şi vom prăji biscuiţi şi pâine la grătar în Curtea Inspectoratului de Poliţie Timiş. Poate ne imaginăm că sunt ceva delicatese. Dacă am trăi din şpagă, banii de concediu ar fi nişte firimituri, dar mulţi dintre noi depind şi de acei bani, pe care nu i-am văzut de câteva luni”, spune comisarul-şef Doinel Malcoci, şeful sindicatului poliţiştilor din Timiş.

10 ore de absenţe nemotivate

Protestul va bloca, vrând-nevrând, activitatea poliţiştilor din judeţ. Se va protesta timp de cinci zile (17-21 august), între orele 10-12. Poliţiştii îşi asumă riscul să lipsească nemotivat două ore din timpul programului doar pentru că, spun ei, au ajuns la capătul puterilor. „Avem promisiuni, dar noi vrem dovezi. Sunt atâţia poliţişti în judeţ care îşi aşteaptă banii cu sufletul la gură şi trăiesc de la un salariu la altul încât nu se mai poate. Dacă nu-şi ţin promisiunilie, noi suntem gata să ieşim în stradă. Va fi o ruşine pentru statul român”, mai spune Doinel Malcoci, liderul filialei timişene a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. Sindicatul din Timiş cuprinde aproximativ 1.300 de poliţişti, dar şi alţi angajaţi ai Ministerului de Interne.

Luptă pentru stindardul sindical

Protestul şoc cu pâine şi biscuiţi în loc de mici şi grătare, promis de Malcoci în curtea Inspectoratului de Poliţie ar putea fi bulversat chiar de către colegii săi sindicalişti. Pe 20 august, în plin posibil protest, poliţiştii din Timiş vor vota noul şef al filialeli Timiş a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. Alături de actualul preşedinte, comisarul-şef Doinel Malcoci, la alegeri mai participă şi comisarul Marcel Crăciunescu de la Poliţia Rutieră, dar şi Comisarul Nicolae Ştefan de la Ordine Publică. Parcă mai mult ca niciodată, lupta este extrem de crâncenă. Pentru că aproape întotdeuana a ales fronda, Doinel Malcoci a stârnit nemulţumirea mai multor barosani din Poliţia Timiş. La alegerile din 20 august se va vota prin delegaţie, ajungându-se ca 130 de oameni să voteze pentru 1.300 de colegi.

Comentarii

comentarii