Acasă Actualitate Polițiștii locali le-au explicat elevilor de la „Calderon” și „Rudolf Walther” ce...

Polițiștii locali le-au explicat elevilor de la „Calderon” și „Rudolf Walther” ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale bullyingului

DISTRIBUIȚI

În săptămâna premergătoare vacanței de Paște a elevilor, polițiștii locali au continuat, la Liceul „Jean Luis Calderon” și Școala „Rudolf Walther”, activitățile de prevenire a delicvenței juvenile. Astfel, la cele două unități de învățământ, câte un polițist local și un reprezentant al Biroului Consultanță și Evidență Juridică le-au explicat elevilor din clasele a V-a și a VI-a ce este bullying și delicvență juvenilă, care sunt caracteristicile acestui fenomen, cine poate fi implicat și cum pot fi identificați agresorul, victima și martorii.

„Elevii au fost instruiți cu privire la necesitatea comunicării cu părinții, cadrele didactice și cu autoritățile în momentul în care simt că sunt în pericol, pentru a se putea interveni la timp în orice situație neplăcută. Poliția Locală Timișoara desfășoară periodic astfel de activități de prevenire, pe lângă cele de supraveghere a afluirii și defluirii elevilor de la cursuri, la cele șapte unități de învățământ care funcționează în zece locații din Timișoara. Programul de informare urmează să fie extins și la nivelul asociațiilor de părinți”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Comentarii

comentarii