Acasă Economic Porsche vine la Timișoara! În 2021, compania de automotive angajează 50 de...

Porsche vine la Timișoara! În 2021, compania de automotive angajează 50 de persoane, dar caută să ajungă la 200 de ingineri și programatori

1283
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că o nouă companie importantă are intenții clare să investească în orașul de pe Bega. Dacă luni Dräxlmaier anunța că va produce baterii pentru mașini electrice în capitala Banatului, marți, edilul-șef anunță că și Porsche Engineering vrea să creeze un centru la Timișoara, unde vor fi angajați specialiști în dezvoltarea de softuri și testări de proiecte pe domeniul automotive.

„Porsche vine la Timișoara! Orașul se reconectează la tradiția sa inovatoare și se poziționează pe harta tehnologiilor verzi. După ce ieri compania Dräxlmaier a anunțat că orașul nostru va fi primul din România unde se vor asambla baterii pentru mașini electrice, azi Porsche Engineering a transmis că a ales Timișoara pentru a deschide un centru de cercetare și dezvoltare. În acest centru vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și testări pentru diverse proiecte din domeniul automotive”, transmite primarul, pe pagina sa de Facebook.

Compania germană ar urma să colaboreze cu Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest. Tot cu mediul academic a colaborat și la Cluj, unde a deschis primul astfel de centru din România, cu 250 de angajați. Creativitatea, flexibilitatea și abilitatea de învățare rapidă, spune Dirk Lippe, CTO Porsche Engineering, că ar fi motivele pentru compania a investit încă de la început în România.

„Încă din primele zile ca primar am spus că Timișoara este și va rămâne un oraș deschis pentru companiile care doresc să investească în tehnologii verzi și inovatoare, și este pe cale să devină un pol al investițiilor în mobilitate durabilă. Mă bucur că Porsche Engineering este printre primele companii care au auzit mesajul nostru și aștept cu nerăbdare să văd noul centru de cercetare și dezvoltare în acțiune. Suntem în discuții și cu alți investitori care vor să vină în Timișoara, companii atrase de deschiderea pe care o arătăm ca administrație locală și de tinerii foarte bine calificați pe care acest oraș îi are, mai ales în domeniul tehnologiilor noi și verzi”, mai adaugă Fritz.

Dintr-un comunicat al Porsche, se înțelege că, încă din 2021, compania va angaja 50 de persoane în Timișoara. Pe „termen mediu” ar căuta să ajungă la 200 de specialiști. „La Porsche Engineering România, combinăm ultimele tehnologii, de software și dezvoltare de funcțiuni, cu expertiză în automotive pentru a face mașinile mai inteligente, mai user-friendly (prietenoase cu utilizatorul – n.r.) și mai eficiente”, spune Marius Mihailovici, director general al Porsche Engineering România.

Porsche Engineering își extinde rețeaua de centre de inovare pentru dezvoltarea vehiculelor inteligente și conectate ale viitorului. Noul birou extinde și completează competențele digitale ale centrului din Cluj-Napoca, fondat în 2016, unde peste 250 de angajați lucrează deja la diverse proiecte auto de înaltă tehnologie.

„Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România sunt o poveste de mare succes. Creșterea constantă – susținută de specialiștii în dezvoltare de funcții și software cu înaltă calificare din Cluj-Napoca – ne-a motivat să luăm în considerare extinderea cu o a doua prezență în România”, a declarat Dirk Lappe, Chief Technology Officer al Porsche Engineering. „Suntem bucuroși să valorificăm în continuare acest potențial cu o a doua locație în vibranta Timișoară”, a mai spus Lappe.

Compania își propune să angajeze aproximativ 50 de persoane în Timișoara în 2021 și are un obiectiv pe termen mediu de 200 de specialiști în centrul de acolo. Porsche Engineering va angaja într-o primă instanță experți în dezvoltare și testare de software, care vor lucra la o varietate de proiecte auto. Activitatea se va concentra pe tendințe precum funcțiile de conducere extrem de automatizată (HAD), învățare automată, managementul virtual al energiei și caroserie și habitaclu inteligente.

„La Porsche Engineering România, combinăm cele mai noi tehnologii de la dezvoltarea de software și funcții cu expertiza auto – pentru a face mașinile mai inteligente, mai ușor de utilizat și mai eficiente”, spune Marius Mihailovici, Director General Porsche Engineering România. „Dezvoltăm noi funcții și caracteristici pentru mărci importante, valorificând cele mai noi tehnologii și urmărindu-ne ideile, de la concept până la lansarea pe piață. Acest lucru este destul de neobișnuit pentru companiile auto care își desfășoară activitatea în România și a fost unul dintre punctele cheie care au atras specialiști talentați către organizația noastră.”

Comentarii

comentarii