Acasă Politica Prefectul contraatacă

Prefectul contraatacă

DISTRIBUIȚI

Reprezentantul guvernului în Caraș-Severin dezvăluie ”manevrele” primarului de Băile Herculane, unul dintre coordonatorii interimari ai PDL
Iritat de declarațiile vicepreședintelui PDL Caraș-Severin, Nicușor Vasilescu, primar de Băile Herculane, dar și cele ale lui Iancu Simion-Simi, celălalt coordonator al democrat-liberalilor cărășeni, numit de Emil Boc să reorganizeze filiala, prefectul Octavian Țunea a convocat, joi, o conferință de presă, la Reșița. În mare, Nicușor Vasilescu, pe care prefectul îl consideră cel mai ”înfocat” în această direcție, afirmase că noua conducere a PDL dorește schimbarea prefectului și a unor directori de deconcentrate. Prefectul, care consideră că șeful administrației județene nu poate fi schimbat ca un simplu portar, a debutat la întâlnirea cu presa prin a prezenta toate avizele și examenele pe care le-a susținut pentru a ocupa această demnitate, a spus că nu mai face politică și că trăiește de 40 de ani din salariu (Țunea a condus mulți ani Fabrica de Lapte de la Oravița, n.n.).

Dar, a precizat șeful executivului local, a susținut întotdeauna aplicarea legii. Octavian Țunea susține că instituția prefectului este bombardată, pur și simplu, de plângeri ale celor din mediul de afaceri din Băile Herculane, care se află în conflict cu primăria condusă de Nicușor Vasilescu, care, de obicei, nu e de găsit acolo, ci mai mult la București.

”Am întors ca nelegale foarte multe hotărâri de consiliu local generate de acest primar (N. Vasilescu), dar cele mai importante, șase dintre ele, sunt toate legate de dezlipiri de terenuri, a spus Octavian Țunea. Insistența cea mai mare din partea lui este pe două terenuri: unul de 560 de metri pătrați, aflat în fața Hotelului Ferdinand din stațiune și celălalt, în spatele hotelului, în suprafață de 1.700 de metri pătrați. Ambele se află în proprietatea tabulară a statului român, pe ele figurând pădure. Conform legii, ele nu pot fi date consiliului local, or exact asta s-a dorit, pentru ca, ulterior, să intre în proprietate privată.

Vă informez sau vă reamintesc că Hotelul Ferdinand este al unei firme numite Camelysa Prodcom SRL, având acționari pe Michelin International, cu sediul în Insulele Virgine Britanice și pe Grigorie Vasilescu, domiciliat în Valea Bolvașniței, nimeni altul decât tatăl actualului primar. Vasilescu s-a plâns la Elena Udrea că prefectul îi respinge hotărârile de consiliu local, iar fosta dna ministru venea direct la Herculane, fără să mă informeze sau măcar să-l informeze pe președintele consiliului județean. Mai există, în acest moment, și un izvor termal, pe care, de asemenea, vor să pună mâna. Există acolo două dosare penale, avându-l învinuit pe Nicușor Vasilescu.

Unul cu numărul 1951/2009, legat de funcționarea Economatului de la Herculane, precum și unul mai nou, din 2011, care are legătură cu înscrierea Platoului Coronini”. Octavian Țunea spune că a respins mai multe hotărâri inițiate de actualul primar, pentru că nu erau legale. Potrivit celor afirmate de el, Nicușor Vasilescu ar face legea la Herculane. A amendat, de pildă, un bătrân de 80 de ani, cu câteva sute de milioane de lei vechi, pentru că și-a permis să fasoneze un tei.

Omul a câștigat în instanță anularea amenzii, după care i s-a aplicat alta. Prefectul spune că a trimis ministrului Internelor, Gabriel Berca, toate documentele legale și a vorbit și cu Emil Boc, căruia, însă, îi transmite pe cale publică o întrebare: cu astfel de oameni vrea să reorganizeze PDL Caraș-Severin? De asemenea, se întreabă Țunea, de unde afișează astfel de oameni atâta prosperitate, când salariul unui primar nu depășește 1.700 – 2.400 de lei?

Cât despre cele 22 de primării cărora li s-ar da bani, Octavian Țunea spune că e regretabil faptul că guvernul discută cu astfel de oameni (Nicușor Vasilescu și Iancu Simion-Simi – n.n.) și că nu există nicio certitudine că acești bani vor veni, deși el a cerut în numeroase rânduri fonduri, deoarece 19 primării cărășene sunt practic blocate.

Datoriile primăriilor cărășene se ridică, conform lui Octavian Țunea, la la peste 92 de milioane de lei. Primăria Reșița, de pildă, are o datorie mai mare decât consiliul județean, care se ridică la peste 27 de milioane de lei. Băile Herculane înregistrează o datorie de două milioane de euro, la un oraș cu doar 4.000 de locuitori. Octavian Țunea a spus că se simte amenințat politic și că e inadmisibil să vorbești în acest fel despre șeful administrației județene.

Comentarii

comentarii