Acasă Actualitate Prefectul Mihai Ritivoiu i-a pus gând rău „mafiei înmatriculării de mașini”. Program...

Prefectul Mihai Ritivoiu i-a pus gând rău „mafiei înmatriculării de mașini”. Program special de 1 iunie la „pașapoarte”

DISTRIBUIȚI

Prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu (PSD), a anunțat mai multe măsuri în privința deconcentratelor. În primul rând, ar fi vizate serviciile de înmatriculare autovehicule și pașapoarte. În primul caz, Ritivoiu a identificat modul de operare al „mafiei înmatriculării de mașini”, care blochează aproximativ 30% dintre programările online, și va merge la București să ceară măsuri. Tot aici a fost schimbat și șeful. În celălalt caz, prefectul insistă pe programe prelungite la ghișee, inclusiv de 1 iunie.

„Ce se întâmplă? Există firme cu nume fictiv care își fac programări și apelează la o serie de șasiu, modificând numai ultima cifră și blocând în fiecare zi, pe o lună – două, aceste înmatriculări online. Se creează o psihoză, după care clientul merge la o firmă cu bine-cunoscuta «taxă de urgență». Noaptea, la o oră în care traficul pe site este mai redus, își anulează programările fictive și își transcriu o programare a clientului. Unul dintre principalele subiecte ale vizitei la București este cum putem să restricționăm mai mult această bază de date pentru a nu mai putea să facem programări fără o serie de șasiu omologată”, a declarat Ritivoiu.

Momentan, programările online la înmatriculare sunt blocate până în iunie. În mod real, dacă se elimină „mafia”, probabil termenul de așteptare pentru un loc liber ar fi de 7 – 8 zile, consideră Ritivoiu. O ideea a prefectului ar fi reducerea numărului acestor ghișee și deschiderea mai multora pe „modă veche”, cu număr de ordine. De asemenea, a fost schimbat și șeful serviciului, fiind numit pe o perioadă de șase luni Marius Bogdan Cotuna, transferat de la Serviciul Rutier.

În ceea ce privește „Pașapoartele”, în ultima vreme au fost deschide mai multe ghișee. La 1 iunie, când este zi liberă cu ocazia Zilei Copilului va fi un „program special pentru copii”, cu două ghișee deschise pentru pașapoartele copiilor, între orele 8.30 și 14.30, la sediul de la mall. Acces va fi strict cu bonuri de ordine.

„Este o deschidere pe care încercăm să o avem pentru soluționarea acestor probleme cu coada de la pașapoarte. Profităm de această zi liberă pentru a veni în sprijinul părinților, mai ales că vine și vacanța”, a precizat Ritivoiu.

Comentarii

comentarii