Acasă Administraţie Prefectul Zoltan Nemeth, președinte al Comitetului de Bazin Banat. Ilie Vlaicu, directorul...

Prefectul Zoltan Nemeth, președinte al Comitetului de Bazin Banat. Ilie Vlaicu, directorul general Aquatim, vicepreședinte

588
DISTRIBUIȚI

Prefectul Zoltan Nemeth a fost ales președinte, iar Ilie Vlaicu, directorul general Aquatim, vicepreședinte, în Comitetul de Bazin Banat. Noua conducere a comitetului a fost constituită joi, la sediul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Banat.

„Comitetul de Bazin Banat reprezintă principala unitate pentru consultarea și informarea factorilor interesați și a publicului larg, la nivel bazinal, asupra deciziilor luate în domeniul gospodăririi apelor și care au efecte asupra tuturor utilizatorilor de apă, și în consecință, asupra întregii societăți. 

Menirea Comitetului de Bazin este de a înlesni colaborarea eficientă a autorităților bazinale de gospodărire a apelor cu instituțiile administraţiei publice locale, utilizatorii din bazinul respectiv, beneficiarii serviciilor publice de gospodărire a apelor şi a organizaţiilor non-guvernamentale locale. Astfel, folosind experiențele și cunoștințele membrilor Comitetului se pot găsi cele mai bune soluții și măsuri privind gospodărirea resurselor de apă ale bazinului hidrografic. Totodată, va crește conștiința publică pentru bunăstarea mediului din bazinul respectiv și, implicit, interesul în adoptarea celor mai bune soluții”, explică reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș.

În aceeași ședință s-a discutat și avizat „Planul de restricții și folosire a apelor în perioadele deficitare”, care va putea fi folosit atunci când debitele cursurilor de apă din Banat sunt în scădere și nu pot fi satisfăcute debitele necesare folosințelor de apă.

Comentarii

comentarii