Acasă Actualitate De vineri, se întorc la școală și toți elevii din Deta, din...

De vineri, se întorc la școală și toți elevii din Deta, din Livezile și din Șag

358
DISTRIBUIȚI

Începând de vineri, 21 mai, se vor întoarce fizic la cursuri și elevii școlilor din Deta, din Livezile și din Șag, după ce în aceste comune ratele de infectare pe 14 zile au scăzut sub pragul de 1. Joi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întrunit pentru consemna trecerea unităților de învățământ din scenariul 2 în scenariul 1.

„Scenariile au fost aprobate având în vedere rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 locuitori, pe ultimele 14 zile și propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Inspectoratul Școlar Județean, fundamentată pe baza informării Direcției de Sănătate Publică Timiș, din 20.05.2021, cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, precum și în funcție de infrastructura și resursele existente în fiecare unitate de învățământ”, transmit reprezentanții prefecturii.

Reamintim, cele două scenarii, așa cum le definește ordinul comun al Educației și Sănătații, sunt:

– Scenariul 1 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

– Scenariul 2 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, care presupune:

  1. a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  2. b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

În județul Timiș, în urma hotărârii CJSU de joi, există 521 de școli în scenariul 1 și 70 de școli în scenariul 2. Lista completă a acestora și, separat, doar a acelora care și-au schimbat scenariul:

0_Timis_Scenarii scoli 21_05_2021

Comentarii

comentarii