Acasă Actualitate Prelevare multiplă de organe şi ţesuturi, de la o femeie de 31...

Prelevare multiplă de organe şi ţesuturi, de la o femeie de 31 de ani care intrase în stop cardio-respirator, la Spitalul Judeţean din Arad

199
DISTRIBUIȚI

O intervenţie pentru prelevarea mai multor organe şi ţesuturi de o femeie de 31 de ani care a intrat în stop cardio-respirator a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Judeţean din Arad. Organele ajung în mai multe centre de transplant din ţară, ficatul fiind primit de o tânără de 26 de ani, cu ciroză hepatică autoimună. 

La Spitalul din Arad a avut loc o prelevare multiplă de organe şi ţesuturi, cordul urmând să ajungă la Târgu Mureş, ficatul la Institutul Fundeni, rinichii la Cluj, corneea la Spitalul de Oftalmologie Bucureşti-Lahovari, iar la Spitalul Colentina – os şi tendon.

Profesorul Irinel Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic Fundeni, a declarat că donatoarea era o femeie de 31 de ani, cu stop cardiac resuscitat, datorita unei aspiratii traheo-bronhice. Ficatul a fost primit de o femeie de 26 de ani, cu ciroza hepatică autoimună, aflata de peste 3 ani în evidenţa Clinicii de Gastroenterologie.

Prelevarea organelor a început în cursul nopţii, la ora 01.00, fiind finalizată sâmbătă dimineaţă.

Dr. Andrei Nica, coordonatorul Băncii de ţesut de la Spitall Colentina, medic primar ortopedie traumatologie, a subliniat că a fost o coordonare deosebită a echipelor de prelevare, care au fost în contact permanent cu centrele de transplant.

 “Un sprijin deosebit al echipei de la Arad, care ne-a stat la dispoziţie din punct de vedere logistic până la finalul acţiunii. Mulţumim pe această cale echipei de la Arad pentru îndeplinirea în timp util a acţiunii de prelevare de organe şi ţesuturi”, a afirmat Nica.

Comentarii

comentarii