Acasă Actualitate Preotul Eugen Bota din Timișoara a început călătoria spre Împărăția lui Dumnezeu

Preotul Eugen Bota din Timișoara a început călătoria spre Împărăția lui Dumnezeu

DISTRIBUIȚI

Mitropolia Banatului anunță cu adâncă părere de rău că preotul Eugen Bota a început călătoria spre Împărăția lui Dumnezeu. Născut în Timișoara, la 24 iulie 1954, din părinții Elisabeta și Ioan Bota, Eugen a crescut pe lângă strana bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Piața Crucii, parohia Elisabetin, unde tatăl său era cântăreț bisericesc. De asemenea, o parte din anii copilăriei i-a petrecut în parohia Giarmata, de lângă Timișoara.

După absolvirea școlii generale din Timișoara, a susținut și a promovat examenul de admitere la Seminarul teologic din Caransebeș, ale cărui cursuri le-a urmat între anii 1971-1976.

În anul 1976 s-a căsătorit și familia sa a fost binecuvântată de Dumnezeu cu fiica Emanuela, stabilită acum, cu familia, în Finlanda.

Hirotonit întru diacon și preot de către mitropolitul Nicolae Corneanu, părintele Eugen Bota a fost rânduit să slujească în parohiile Murani, Dubești și Șandra.

Din păcate, în ultimii ani de slujire problemele sale de sănătate s-au agravat, preotul Eugen Bota fiind nevoit să se pensioneze pe caz de boală. Mitropolitul Nicolae Corneanu și, în ultimii șase ani, Părintele Mitropolit Ioan, prin Sectorul social al Centrului eparhial, au fost mereu alături de el, oferindu-i sprijinul material și spiritual necesar depășirii neputințelor trupești pe care le avea.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, slujba de înmormântare a preotului Eugen Bota a fost săvârșită marți, în capela cimitirului parohial din strada Cosminului, de către un sobor de preoți, sub protia părintelui consilier eparhial Nichifor Tănase. Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul în cetele drepților Săi din ceruri!

Comentarii

comentarii