Acasă Actualitate Preotul vicar Ionel Popescu contrazice Patriarhia Ortodoxă Română pe tema… fructelor de...

Preotul vicar Ionel Popescu contrazice Patriarhia Ortodoxă Română pe tema… fructelor de mare

422
DISTRIBUIȚI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gurmanzii suferă mult în perioada postului. Ce facem cu fructele de mare, relativ recent intrate în meniul românilor, însă? Le putem consuma? Unele voci spun da, altele un “nu” categoric. Fructele de mare au însă un statut aparte în discursul Bisericii, care s-a adaptat gusturilor şi vremurilor pe care le trăim.

Fructele de mare conțin proteine de bună calitate şi grăsimi sănătoase. Hrănitoare, gustoase şi uşor de gătit. Dar avem voie să le mâncăm în perioada postului?

Nici măcar reprezentanţii Bisericii nu au păreri unanime.

”După anul 1990 s-au deschis granițele și foarte muți compatrioți au călătorit în zonele mediteraneene. Şi atunci au început să fie consumate şi la noi. Mai ales în perioada de post. Întrucât aceste fructe de mare nu intră în categoria vieţuitoarelor care au sânge”, a declarat, pentru observatornews.ro, preotul Ionel Popescu, vicar eparhial la Arhiepiscopia Timișoarei.

Însă Patriarhia Ortodoxă Română are altă părere. “Fructele de mare sunt asimilate consumului de peşte în post, deci ele se consuma în zilele în care exista aşa-numita dezlegare, duminica sau în alte zile de sărbătoare”.

Aşa că mai avem de aşteptat până pe 25 martie, de Buna Vestire.

Sursa: observatornews.ro

Comentarii

comentarii