Acasă Administraţie Preşedintele PSD Timişoara, răspuns dur pentru primarul Robu

Preşedintele PSD Timişoara, răspuns dur pentru primarul Robu

DISTRIBUIȚI

grindeanu

Primarul Nicolae Robu acuză PSD că încearcă să formeze noi majorităţi în Consiliul Local Timişoara şi în Consiliul Judeţean Timiş. Preşedintele PSD Timişoara, deputatul Sorin Grindeanu, îi răspunde dur edilului, pe care îl acuză de o serie de fapte şi atitudini reprobabile.

În primul rând, Grindeanu nici nu confirmă, nici nu infirmă negocierile pentru noi majorităţi. Mişcările de trupe de acest fel şi schimbarea unui viceprimar sunt, în opinia social-democratului, simple acţiuni democratice.

Vezi şi: Din Asia, Robu denunţă o conspiraţie pesedistă

Dacă ar fi aşa, unde ar fi ilegalitatea? Nu înţeleg ce acuză. Am văzut un comunicat al domnului primar, zilele trecute, tot de prin Asia, cu jigniri care au depăşit jignirile lui Crin Antonescu, care vedem ce soartă are. Eu nu am văzut în Timişoara un primar care să facă atâta tărăboi. Treaba domnului Robu e să facă administraţie, nu să facă altceva. Eu nu am văzut în cei 16 ani, cu bune şi cu rele, ale primăriei conduse de Ciuhandu să implice atât politicul în administraţie. Treaba cu majorităţile e o chestiune democratică. Dacă ar fi, nu văd care ar fi problema domnului primar”, a declarat Sorin Grideanu, pentru ZIUA de Vest.

Eu nu vreau să spun că se va întâmpla sau nu. Eu, în mod personal, nu sunt neaparat adeptul schimbării majorităţilor la mijlocul mandatului. Dar având în vedere agresivitatea domnului Robu, cel puţin manifestată în timpul campaniei şi după, de pe plaiuri asiatice, prin comunicate pentru ţară transmise de acolo, sincer, mă pune pe gânduri. Jignirile aduse celor care au făcut campanie pentru dânsul, în special PSD, s-au văzut în rezultatul fiecărui partid. PNL-ul a luat 12%, PSD-ul a luat 28% în Timişoara. E o agresivitate pe care nu am înţeles-o, nici în campanie şi nici după. E un drept democratic, nu se încalcă nicio lege, nu se încalcă absolut nimic. Dacă ar fi să se întâmple – pentru că eu nu spun că se va întâmpla -, va fi din cauza implicării prea mult a politicului în actul de administraţie, ceea ce domnul Robu face de când a ajuns primar şi pentru care a fost sancţionat duminica trecută la vot. Pentru că a implicat extrem de mult politicul în ceea ce înseamnă administraţie. Şi timişorenii nu sunt oameni care să nu înţeleagă lucrul acesta şi mai ales că au fost obişnuiţi cu un alt mod de a face administraţie”, mai spune deputatul PSD.

Cât despre schimbarea atribuţiunilor viceprimarilor, în cazul în care majoritatea din Consiliul Local Timişoara se va schimba, Grindeanu spune că „e o chestiune legată de atribuţiuni care ţine de lege. În sensul că primarul are dreptul să facă acest lucru, dar mai trebuie să treacă şi o anumită organigramă până la urmă. Organigrama în momentul ăsta e într-o anumită formă.

Tot azi, Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a declarat că este încrezător că actualele majorităţi din cele două consilii vor fi păstrate, în ciuda ordinelor de la centru primite de PNL şi PSD, pentru ruperea colaborărilor cu PSD. Bojin se arată însă dispus să colaboreze cu orice formaţiune politică, “pentru binele Timişoarei şi al Timişului”.

Comentarii

comentarii