Acasă Economic Preţurile apartamentelor noi din Timişoara a crescut cu 5,4 procente

Preţurile apartamentelor noi din Timişoara a crescut cu 5,4 procente

540
DISTRIBUIȚI

www.imobiliare.ro a realizat, pe baza Indicelui imobiliare.ro, dinamica preţurilor înregistrată în primul trimestru al anului 2010, la apartamentele vechi şi noi scoase la vânzare pe principalul portal imobiliar din România. Trimestrul a început în forţă, evoluţia înregistrată în ianuarie preconizând un an interesant pentru segmentul rezidenţial. Februarie, însă, nu a adus foarte multe lucruri noi, piaţa fiind mai degrabă în aşteptare în contextul pregătirii cadrului pentru Prima Casă 2. Luna martie a venit în general cu creşteri de preţuri la aproape toate categoriile imobiliare, astfel încât, în multe cazuri preţurile înregistrate la sfârşitul trimestrului 1 au revenit la acelaşi nivel sau au depăşit chiar valorile de la sfârşitul anului trecut.

Timişoara: preţul apartamentelor noi – în creştere cu 5.4%

Primul trimestru al anului a adus modificări de preţuri şi pe piaţa imobiliară din Timişoara. Preţul mediu pe metru pătrat de suprafaţă utilă, conform Indicelui imobiliare.ro, a ajuns în luna martie la valoarea de 961 euro/mp, valoare cu 0.7% mai mică decât cea înregistrată în luna februarie, însă cu 0.8% mai ridicată decât cea din luna ianuarie. Spre deosebire de începutul anului, diferenţa dintre preţul solicitat pentru apartamentele noi şi cel solicitat pentru apartamentele situate în blocurile construite înainte de 1990, s-a accentuat. Astfel, Indicele imobiliare.ro indică o valoare de 1.021 euro /mp în cazul apartamentelor noi, faţă de 952 euro/mp pentru apartamentele vechi. Evoluţia celor două categorii imobiliare a fost diferită: la sfârşitul primului trimestru, preţul cerut de dezvoltatori pentru apartamentele noi a fost cu 5.4% mai ridicat decât cel înregistrat în luna ianuarie, în timp ce oscilaţiile înregistrate în cazul apartamentelor vechi au fost practic nesemnificative, 952 euro/mp în luna martie, faţă de 954 euro/mp în luna ianuarie.
În Timişoara, preţul cerut de agenţiile imobiliare şi proprietari pentru un metru pătrat de suprafaţă utilă la apartamentele vechi nu a avut o evoluţie spectaculoasă în primul trimestrul al anului. Totuşi, anumite tendinţe atrag atenţia. Preţul apartamentelor cu o cameră a scăzut în ultima lună cu 2.5%, chiar dacă faţă de sfârşitul anului trecut, valoarea înregistrată în prezent este cu 0.8% mai mare. Apartamentele vechi cu două camere s-au ieftinit cel mai mult în intervalul analizat, valoarea acestora reducându-se cu 1.8%. Apartamentele vechi cu trei s-au scumpit uşor faţă de sfârşitul anului trecut, chiar dacă în ultima lună preţul acestora s-a redus cu 0.6%. Pe de altă parte, apartamentele cu patru camere înregistrează în continuare cel mai mic preţ pe metru pătrat, 859 euro, ceea ce reflectă un nivel al cererii mai scăzut pentru această categorie.
 

Comentarii

comentarii